אם אתם לא מרגישים מגעיל מספיק בבוקר שאחרי שתייה כבדה, קבלו כמה רעיונות מגעילים לא פחות להעברת התחושה האיומה של ההנגאובר...
זיו לנצ'נרמעריב אונליין - זכויות יוצרים (צילום: מעריב אונליין)
אם אתם לא מרגישים מגעיל מספיק בבוקר שאחרי שתייה כבדה, קבלו כמה רעיונות להעברת התחושה האיומה של ההנגאובר באמצעות מאכלים ומשקאות שנשמעים איומים לא פחות...
בכל מקום בו ישנם שתיינים (כלומר, בכל מקום), יש גם הנגאובר. שתיינים ללא גבולות מוכנים להישבע שדווקא כוסית מהמשקה שגרם לשכרות היא זאת שתוציא אותך מההנגאובר. מופרך ככל שזה נשמע, מולקולת האלכוהול מסוגלת עקרונית לעכב את הפעילות של תוצרי הביניים, שנוצרים בזמן פירוק האלכוהול בכבד והם רעילים יותר ממנו (מהאלכוהול, לא מהכבד).
הקוקוראץ' הוא סנדוויץ' מחלקי פנים. מי שניסה מספר על אהבה שאינה תלויה באלכוהול.
הרינג - צילום פרי אימגגרמניה: הרינג
יענו דג מלוח, כבוש, עם בצל ומלפפון חמוץ. כזה פשוט.
שקמבה - צילום פרי אימגבולגריה: שקמבה
מרק קיבה, פלפל ושום. מפורסם ביעילות שלו, וגם במחיר שהוא גובה מכם – ריח גוף משכר בפני עצמו, אחר כך.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAצ'כיה: צ'סנסקה
מרק שום, תפוחי-אדמה, בייקון ולחם. הצ'כים טוענים שהוא מעיר גופות, ובניגוד לשקמבה הבולגרי, כנראה טעים.
מרק עצמות - צילום פרי אימגמקסיקו: מנודו
גם בדרום-אמריקה שיכורים נותנים במרקים. אז למה לא להתפנק על מנודו - מרק מעיים חריף עם בצל, שום ותבלינים.
מרק מעיים - צילום פרי אימגדרום קוריאה: האג'אנגוק
האג'אנגוק הוא מרק עשיר של כרוב, שאר ירקות, עצמות בקר או חזיר, וכמובן, דם שור קרוש. אה, הוא רץ יפה גם באסיה.
Zuppa di miso con algheיפן: מרק מיסו
מרק המיסו הוא קליל ואלגנטי, אבל אולי יעיל מול כמויות האלכוהול הלא גדולות שמפילות את הלוגם היפני הממוצע.
חלב באפלו - צילום פרי אימגנמיביה: שיקוי חלב באפלו
מדובר אמנם בשיקוי שאין בו חלב באפלו, אבל לעומת זאת, יש בו שמנת (מחלב פרות), רום כהה, רום מתובל וליקר שמנתי (כמו בייליס). העיקר לא להגזים באלכוהול.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAמונגוליה: מעדן מקומי
ככל הנראה מדובר בקוקטייל המנצח: שתי עיני כבש כבושות במיץ עגבניות. תודו שבשביל להוריד את המעדן הזה היה שווה לחטוף הנגאובר.
קפה שחור - צילום פרי אימגהודו: קפה מחוזק
רבע כפית ג'ינג'ר טחון בכוס מים (מדי חצי שעה!), או ג'ינג'ר ודבש בכוס קפה שחור.
שייק עגבניות - צילום פרי אימגארצות-הברית: שייק הבית
ביצה חיה, רוטב ווסטרשייר, מלח ופלפל. ויש מצב לתוספות: שוט וודקה, מיץ עגבניות, חומץ.
מלפפונים חמוצים - צילום פרי אימגפולין: טוב, פולנים...
כוס מיץ מלפפונים חמוצים (בחומץ, לא במלח, אם חשוב לכם לדייק).
סבתא - צילום פרי אימגתרופת סבתא: לך תדע...
מיצי ירקות חיים מדוללים בחצי כוס מים. היעד: השבת נוזלים ומינרלים שאבדו אל הגוף. גם אם במקור זה מנוסח מעט אחרת, סמוך על סבתא שהיא יודעת. לא סתם היא הגיעה לגיל הזה...