הממשלה הסורית החדשה לאחר נפילת משטרו של אסד, בראשותו של אל ג'ולאני, השעתה בפתאומיות את טיסת הבכורה המתוכננת של חברת AJet הטורקית לדמשק, ב-21 באפריל, מה שיצר משבר תעופה בין שתי המדינות. AJet, חברת בת של טורקיש איירליינס, נאלצה לבטל את טיסת ההשקה שלה כאשר רשות התעופה האזרחית הסורית, ביטלה את הטיסה ואת הטיסות העתידיות המתוכננות.
על פי האתר Middle East Eye' מקורות מדווחים כי הסיבה העיקרית למשבר היא דרישת סוריה לאפשר לחברות התעופה הסוריות להפעיל טיסות לטורקיה על בסיס הדדי. זאת כאשר כיום, חברת האם טורקיש איירליינס מפעילה שבע טיסות שבועיות לדמשק, בעוד שחברות תעופה סוריות אינן מורשות לטוס לטורקיה.
גורם רשמי במשרד התחבורה הטורקי הסביר כי קיימות מגבלות משפטיות וטכניות המונעות מחברות תעופה סוריות לטוס לטורקיה. המטוסים של אותן חברות, כולל סיריאן אייר וצ'אם ווינגס, אינם עומדים בתקנים הטכניים הנדרשים על ידי רשויות התעופה הטורקיות והאירופאיות, וחלקם אף כפופים לסנקציות בינלאומיות. למרות שהאיחוד האירופי הסיר בפברואר סנקציות תחבורה על ממשלת סוריה, סנקציות אמריקאיות עדיין בתוקף ואוסרות על מטוסים מסוימים לפעול בטיסות בינלאומיות.
אל תגידו לא ידענו - הטבה מיוחדת למי שרוצה ללמוד אנגלית. לחצו כאן לשיעור ניסיון מתנה וללא התחייבות>>
שר התחבורה הטורקי, עבדולקאדיר אורלוגלו, ביקר בדמשק כדי לדון בנושאי תחבורה דו-צדדיים והציע פתרון אפשרי: אם סוריה תוכל לחכור מטוסים העומדים בתקנים הנדרשים ושאינם כפופים לסנקציות אמריקאיות, טורקיה תהיה מוכנה לאפשר את הטיסות בהקדם. גורמים סוריים טוענים כי חברות התעופה שלהם כבר מפעילות טיסות ליעדים אזוריים כמו איחוד האמירויות, ערב הסעודית, כווית וקטר. ממשלת סוריה, הנאבקת במשבר פיננסי חמור, מעוניינת להגדיל את הכנסותיה באמצעות הרחבת פעילות חברות התעופה הלאומיות.
גורמים טורקיים מביעים אופטימיות שהמשבר ייפתר בקרוב, מה שיאפשר לטיסות AJet להתחדש. עם זאת, המתיחות בין המדינות באה לידי ביטוי גם בהחלטת סוריה להעלות משמעותית את מסי היבוא על סחורות טורקיות מוקדם יותר השנה, צעד שנתפס כלא הוגן בטורקיה לאור מאמציה לארח כמעט ארבעה מיליון פליטים סורים מאז תחילת מלחמת האזרחים ב-2011.