המונח "קלוריות גבוהות" יכול להתייחס למזון מהיר או לממתקים עשירים בתוספת סוכר. על פי דו"ח שפורסם באתר "Eating Well", העובדה שמזון עשיר בקלוריות לא אומרת שהוא לא יכול להיות חלק מזין מתזונה מאוזנת, וחלק מהמזונות הבאים עשירים בחומרים מזינים ויכולים למעשה להועיל לבריאות כאשר אוכלים אותם בצורה הנכונה.
אגוזים: תכולת הקלוריות הגבוהה של אגוזים נובעת בעיקר מהרמות הגבוהות של שומנים בריאים - כגון שומנים חד בלתי רוויים ורב בלתי רוויים - החיוניים לתפקוד המוח ולבריאות הלב. בנוסף לקלוריות, הם עשירים בסיבים, חלבון ומגוון ויטמינים ומינרלים.
מליסה ריבקין, דיאטנית מקונטיקט, טוענת בדו"ח כי הוספת שקדים לתזונה בריאה ללב יכולה לסייע בהפחתת דלקת ומתח חמצוני לסוכרת מסוג II. "האינדקס הגליקמי הנמוך והתכולה הגבוהה של שומנים בריאים, סיבים ומגנזיום יכולים לעזור לשפר את בקרת הסוכר בדם".
ביצים: התזונאית מייגן האף הסבירה כי "ביצים עשירות במיקרו-נוטריינטים חיוניים כמו כולין, ויטמין B12, ויטמין D וסלניום. זה גם מקור נהדר לחלבון".
בניגוד לאמונה הרווחת, תכולת הכולסטרול בביצים אינה מתורגמת לרמות כולסטרול גבוהות. רוב המחקרים הנוכחיים מצביעים על כך שאין קשר משמעותי בין אכילת ביצה אחת ביום לבין רמות הכולסטרול והסיכון למחלות לב וכלי דם.
מוצרי חלב מלאים בשומן: שרה הסטר, בעלת תואר שני במדעים ודיאטנית מצפון קרוליינה, אמרה: "הצרכנים חושבים שחלב מלא הוא שומן ברובו או כולו".
היא הסבירה שזה לא נכון, ואמרה ש"חלב מלא מכיל רק 3.25% שומן. כל סוגי חלב הפרה, ללא קשר לאחוזי השומן, מכילים את אותם חומרים מזינים חיוניים, כמו גם פחמימות וחלבון".
רבים מהחומרים המזינים המצויים בחלב מלא מסייעים בשמירה על בריאות העצמות, השיניים והשרירים. מוצרי חלב מלאים גם מעניקים תחושת שובע לאורך זמן, הודות לשומנים המוסיפים גורם שובע.
גבינה: פטרישיה קולסה, בעלת תואר שני במדעים ודיאטנית, מציינת כי "גבינה לעתים קרובות אינה מובנת כהלכה בגלל תכולת השומן שלה, אך סוגים מסוימים של גבינה יכולים להועיל לתזונה".
גבינה היא מקור טוב לחלבון, עם 7 גרם זמינים בכל 28 גרם. "חלבון עוזר לשקם שרירים, לתמוך בהעברת אנרגיה בתאים ולהגביר את רמות השובע", הסבירה קולסה.
גבינה היא גם מקור מצוין לסידן, כאשר כל מנה מספקת 20% מהערך היומי המומלץ.
אורז: מושומי מוקהרג'י, מאסטר למדעים ודיאטנית, אמרה כי "אורז לבן הוא מזון אידיאלי לחולים עם תסמונת המעי הרגיז והוא עשיר בפחמימות, שהגוף מעדיף כמקור אנרגיה. הוא גם מספק מיקרו-נוטריינטים חיוניים, כמו מגנזיום".
תפוחי אדמה: תפוחי אדמה מכילים לא מעט קלוריות, אך הם עשירים גם בחומרים מזינים חיוניים כמו אשלגן, ויטמין C וסיבים, במיוחד אם הם נשטפים היטב ונאכלים עם הקליפה. חומרים מזינים אלה מסייעים בתמיכה בבריאות הלב, מערכת החיסון, המעיים ועוד.