פחות מחודש לפני הפיצוץ בנמל רג'אי בבנדר עבאס, דווח על הגעתה של הספינה "ג'יראן", השנייה שנשאה כימיקלים המשמשים לייצור דלק רקטי, אשר יצאה מסין לכיוון איראן. על פי ההערכות, בנמל אוחסנו כ-2,000 טון של נתרן פרכלורט.
מקורות איראניים אישרו כי כימיקלים היו מעורבים באירוע, אולם לא נמסרו פרטים באשר לזהות החומרים. חברת האבטחה Ambrey דיווחה כי בחודש מרץ התקבל בנמל רג'אי משלוח של דלק רקטי מוצק מסוג נתרן פרכלורט, שיועד, לפי הדיווחים, לחידוש מלאי הטילים הבליסטיים של איראן.
נתרן פרכלורט הוא רכיב קריטי ביצירת דלק מוצק המשמש בטילים בליסטיים, מאחר שהוא מסוגל לשחרר חמצן במהירות גבוהה, מה שמאפשר תהליך בעירה עוצמתי ומהיר. בשל ייבותו היחסית בטמפרטורת החדר, נתרן פרכלורט נחשב קל לאחסון ולהובלה. עם זאת, בשילוב עם דלקים אורגניים, חום גבוה או חיכוך – הוא עלול להפוך לנפיץ ביותר. מסיבה זו, החומר נמצא תחת פיקוח בינלאומי מחמיר, ומדינות רבות מגבילות את ייבואו ושימושו בשל החשש לשימושים צבאיים, במיוחד בתוכניות טילים.
על פי הדיווחים, ייבוא כמויות גדולות של נתרן פרכלורט מאיראן, דרך משלוחים שהגיעו מסין, עורר חששות גוברים במערב. השימוש בו לצורך חידוש מלאי הטילים הבליסטיים של איראן מהווה עבירה על מגבלות בינלאומיות שונות, ואף מחזק את הדאגות בנוגע להסלמה ביטחונית אזורית.
לפי חברת Ambrey, השריפה שפרצה בנמל נגרמה, ככל הנראה, כתוצאה מהתנהלות רשלנית באחסון מטען דלק סולידי. נתוני מעקב ספינות שפורסמו בסוכנות הידיעות AP הצביעו על נוכחות של אחת מהספינות שנשאו את החומר במרחב הנמל בחודש מרץ. הרשויות האיראניות נמנעו מלאשר את דבר קבלת המשלוח.
על פי דיווחי סוכנות הידיעות האיראנית IRNA, מנהלת המכס המקומית הטילה את האחריות על "אחסון לקוי של חומרים מסוכנים באזור הנמל", מבלי לפרט. צילומים מהאזור הצביעו על נזק נרחב במספר מוקדים בנמל. הרשויות הזהירו מפני זיהום אוויר חמור בעקבות פליטת חומרים כימיים כגון אמוניה, דו־תחמוצת הגופרית ודו־תחמוצת החנקן. בתי הספר בעיר בנדר עבאס הושבתו באופן זמני.
נמל רג'אי, השוכן במחוז הורמוזגן בדרום איראן, מהווה מרכז סחר אסטרטגי חשוב. בשנת 2020 היה הנמל יעד למתקפת סייבר שיוחסה לישראל, על רקע סכסוך מתמשך במרחב הסייבר.