לאחר שלשכת ראש הממשלה הכחישה את הדיווח של העיתון היוצא לאור בלונדון בשפה הערבית, "א-שרק אל-אווסט", לפיו "בפגישה שהתקיימה בקהיר בין ראשי השב"כ והמוסד הישראלי עם ראש המודיעין הכללי המצרי הושגה הסכמה כי הרשות הפלסטינית תנהל את מעבר רפיח" - גורם בממשלה מסביר את הפער שבין הגרסאות וחושף את ההסכם שהושג.
נזכיר כי על פי הדיווח של העיתון הנמצא בבעלותו של בן משפחת המלוכה הסעודית, הפגישה בקהיר עסקה בהסדרי הביטחון בציר פילדלפי ובצד הפלסטיני של מעבר רפיח.
בידיעה נטען, כאמור, כי ישראל הסכימה כי פקידים של הרשות הפלסטינית ינהלו טכנית את המעבר, כאשר גורמי האו"ם יפקחו ויעקבו אחרי עבודתם.
הדיווח נתפס כהוכחה לכך כי ישראל הסירה את התנגדותה הקבועה והנחרצת לנוכחות כזאת או אחרת של הרשות הפלסטינית ברצועת עזה, כולל במעברי הגבול.
לשכת ראש הממשלה הוציאה הודעה נרחבת, בה הכחישה את הדיווח והסבירה אותו כ"עוד ניסיון של הרשות הפלסטינית לייצר מצג-שווא כאילו היא שולטת במעבר. לפי ההסכם, כוחות צה״ל עוטפים את המעבר ואין עובר בו ללא בקרה, פיקוח ואישור מראש של צה״ל והשב״כ. הניהול הטכני בתוך המעבר נעשה על-ידי עזתים שאינם חמאס, המאובחנים על-ידי שב״כ, ושמנהלים מתחילת המלחמה שירותים אזרחיים ברצועה כגון חשמל, מים וביוב. הפיקוח על עבודתם נעשה על-ידי הכוח הבינלאומי EUBAM. המעורבות המעשית היחידה של הרשות הפלסטינית היא חותמת הרשות על הדרכונים, שלפי ההסדר הבין-לאומי הקיים רק היא מאפשרת יציאה של עזתים מהרצועה לכניסה או לקליטה במדינות אחרות. סידור זה נכון לשלב א׳ במתווה וייבחן בהמשך", הובהר בהודעת לשכת ראש הממשלה.
על פי גורם ישראלי בכיר המפתח להבנת המציאות שמאחורי ההצהרות נמצא בניסוח של לשכת ראש הממשלה, לפיו מי שיעבדו במעבר רפיח וינהלו אותו טכנית, כולל בדיקה והחתמת הדרכונים, הם "עזתים שאינם חמאס".
על פי הגורם הישראלי המעורה, מדובר בתושבי עזה שעד שנת 2023 עבדו במעבר רפיח בתפקידי פקידים מטעם הרשות הפלסטינית.
הצורך בעובדים השייכים באופן פורמלי לרשות הפלסטינית נוצר לאור סירובה של מצרים להכיר בארגון הטרור חמאס כגוף אזרחי חוקי ששולט ברצועת עזה.
כיום, במסגרת ההסכמות ולאור הרגישות הפוליטית והציבורית הברורה, אותם פקידים שצפויים לעבוד במעבר רפיח, מוצגים בישראל כ"אזרחים עזתים שלא קשורים לחמאס", בעוד שמבחינת מצרים והרשות הפלסטינית עצמה מדובר באנשי הרשות.
על פי ההסכמות שהושגו, מעבר רפיח צפוי להיפתח מחדש בעוד כשבוע. בישראל מדגישים כי ההסכמות שהושגו מתייחסות לתקופה של שלב א' של העסקה והמשך הפעלת המעבר תלוי בתוצאה של משא ומתן שיתקיים בין היום ה-16 ועד ליום ה-42 של השלב הנוכחי - וכרגע היחיד - של ההסכם.