גורם בטחוני בכיר אמר אתמול (רביעי) כי הוא אינו שולל את האפשרות שדובר צה״ל היוצא, תא״ל דניאל הגרי, ישאר בכל זאת בצה״ל ואף רמז כי הנושא נמצא לפיתוחם של הרמטכ״ל, רא״ל אייל זמיר, ושל הקצין הגרי. ההערכה כי הגרי יקבל בכל זאת בשלב ראשון תפקיד נוסף של תא״ל ולאחריו הוא יתמודד על תפקיד של אלוף.

נכון לעכשיו, תא״ל הגרי נמצא בתהליך פרישה וכאשר שנשאל אתמול בנושא, השיב בקצרה: ״אני כבר בפרישה. לא השתנה כלום״. בשבוע שעבר, נפרד הרמטכ״ל רא״ל אייל זמיר מהגרי, במילים הבאות: "‎הגרי היה האיש שהעביר לציבור מדי ערב את הבשורות הקשות וגם את הבשורות הטובות. והכול באומץ, רגישות וקור רוח. אני מודה לך על שירות קרבי משמעותי". הרמטכ״ל גם איחל באותו המעמד הצלחה לדובר צה״ל הנכנס, תת-אלוף אפי דפרין, ואמר כי ניצבת בפניו משימה חשובה והוא בטוח בהצלחתו. 

פרס הדוברות לביטחון ישראל לדניאל הגרי (צילום: דובר צה''ל)
פרס הדוברות לביטחון ישראל לדניאל הגרי (צילום: דובר צה''ל)

כזכור, לפני כשבוע נשא הגרי את נאום פרישתו, בו העביר מספר מסרים הנוגעים לסוגיות הבוערות בציבור. ביחס לתפקידו כדובר צה"ל, אמר הגרי: "במהלך הלחימה פעלנו יחד נוכח אתגרים רבים. אל מולם תמיד עמדה המחויבות העמוקה להביא את האמת לציבור ולאפשר עיתונות חופשית ועצמאית, שתוכל לפרסם את המתרחש בצה"ל. זוהי מחויבות כפולה שיש לממשלה גם אל מול התקשורת הבינלאומית. הדוברות וההסברה בזירה הבינלאומית הן צורך לאומי קריטי".

נתוני הגרי כדובר צה"ל במהלך המלחמה
הגרי הציג לאחרונה את נתוני יחידת דובר צה״ל במהלך המלחמה, כאשר 250 הצהרות ניתנו בטלוויזיה, 21 אלף פניות כתבים, כאשר יותר מחצי מכתבי תקשורת זרה. זאת בנוסף ל-1,500 כתבים זרים שהוכנסו ליישובי העוטף מיד לאחר הטבח, ו-305 פעמים הוכנסו עיתונאים ישראלים לאזורי הלחימה. בנוסף טיפל הגרי ב-10,081 שאילתות של כתבים ישראלים ו-11 אלף שאילתות של כתבים מהתקשורת הזרה. במהלך המלחמה ביצע הגרי 157 קווי תדרוך לכתבים צבאיים, 101 קווים כאלה לכתבים זרים. 291 תדרוכים לכתבים הצבאיים, 81 ימי עיון וכ-250 הצהרות בטלוויזיה.