בחודש דצמבר האחרון הבטיח מזכ"ל חיזבאללה, נעים קאסם, כי הארגון ישלם בין 12 ל-14 אלף דולר לכל משפחה שספגה נזקים במהלך הלחימה עם ישראל ונאלצה לעזוב את ביתה, לשלם שכר דירה או להחליף ריהוט שניזוק.

אולם בתחילת פברואר, "מוסד אל-קרד אל-חסן", הזרוע הפיננסית של הארגון שהותקפה קשות על ידי חיל האוויר הישראלי במהלך המלחמה, הפסיקה את תשלום הפיצויים למשך חמישה ימים בטענה ל"קשיים טכניים".

אלפי לבנונים שנמלטו מדרום לבנון ומאזור הבקאע במהלך העימותים שפתח הארגון בתמיכה בעזה ובחמאס, עדיין מחוץ לבתיהם ההרוסים. רבים מהם טרם קיבלו סיוע כלשהו.

"חיזבאללה אינו מחזיק בכוח הפיננסי הדרוש לשיקום ובנייה מחדש בכוחות עצמו", אומר הלאל חשאן, פרופסור למדע המדינה באוניברסיטה האמריקאית בביירות. "ללא נתיב אספקה מאיראן, מצבו הכספי של חיזבאללה הולך ומחמיר", הוסיף בשיחה עם "וושינגטון פוסט".

אל תגידו לא ידענו - הטבה מיוחדת למי שרוצה ללמוד אנגלית. לחצו כאן לשיעור ניסיון מתנה וללא התחייבות>>

בכיר בחיזבאללה המעורה בדינמיקה הפנימית של הארגון מודה כי "בעוד חיזבאללה ממשיך כרגע לשלם משכורות, היכולת להמשיך בכך בטווח הארוך מוטלת בספק". לדבריו, המגבלות על העברת כספים דרך נמל התעופה בביירות או דרך היבשה מסוריה פוגעות משמעותית ביכולות התפעוליות של הארגון ובמאמצי ארגון מחדש של שורותיו.

הבכיר חשף כי הבנקים הלבנוניים מסרבים לקבל העברות מתומכי הארגון בחו"ל מחשש להפרת הסנקציות האמריקאיות על פעילותו הפיננסית של חיזבאללה. עם זאת, הוא ציין כי גם אם נתיבי האספקה הישירים מאיראן ייחסמו, ייתכן שיימצאו דרכים אחרות להעברת כספים מטהרן, כולל דרך האוויר באמצעות מדינות שלישיות.

תומכי הארגון מביעים ייאוש גובר. עלי, בן 36 מדרום לבנון, אומר כי קיבל "סכומים זעומים ביחס לצרכים". אחרים מציינים כי ייתכן שיזדקקו לתמיכת חיזבאללה לתקופה ארוכה בהרבה מהצפוי. איברהים, בן 60, מספר כי קיבל 12 אלף דולר למחייה לשנה, והוסיף כי חיזבאללה "יחדש את התשלום בעוד שנה אם לא יגיעו כספי שיקום".

חיזבאללה ספג אבדות כבדות במהלך העימותים עם ישראל, כולל חיסול בכירים מדיניים וצבאיים מובילים. מכה קשה נוספת הגיעה עם אובדן נתיב אספקה יבשתי חיוני מסוריה בעקבות נפילת בעל בריתו, הנשיא לשעבר בשאר אל-אסד. בנוסף, הרשויות הלבנוניות הידקו את הפיקוח בנמל התעופה בביירות, ואסרו על נחיתת מטוסים של חברות תעופה איראניות.