הדיון בהארכת מעצרם של שניים מיועציו של ראש הממשלה, יונתן אוריך ואלי פלדשטיין, מתקיים היום (שלישי) בבית המשפט בראשון לציון  בדלתיים סגורות, לאחר שאתמול הם נעצרו וזומנו לחקירה במשטרה. תת ניצב בדימוס זיוה אגמי כהן, לשעבר ראש היחידה הארצית לחקירות הונאה, ניתחה מנקודת מבטה את החקירה המסתעפת בפרשת "קטאר-גייט" בשיחה עם ענת דודידוב ואודי סגל ב-103FM.

בפתח השיחה התייחסה כהן לזימון של נתניהו לתת עדות פתוחה בנושא. "על החקירה והחוקרים זה לא משפיע שראש הממשלה מוסר עדות. אני זוכרת היטב מעמדים כאלה שראש ממשלה לשעבר נחקר. מה שבתקשורת קורה, בשלב של אמצע החקירה זה לא משפיע על החוקרים. מה שכן משפיע זה העובדה שראש הממשלה יוצא לאחר החקירה ומרשה לעצמו להתבטא על טיבה של החקירה. כן היה, יש ראיות, אין ראיות, מה הוא עושה בעצם? זו הבעיה המשמעותית. האיש מנסה לשבש את החקירה בכל דרך", אמרה.

"יש לנו כאן ראש ממשלה, מייצג את המדינה, את כל המערכות, הוא מרשה לעצמו, תסלחו על הביטוי, להמשיך לצפצף על החוק ולהמשיך לצפצף על המערכות. גם היציאה שלו מבית המשפט הייתה מתוזמרת על ידו. הכול דרמה מכוונת כדי להסיט את העיקר מהחקירה, כדי לנסות להציג תמונה שלא אמיתית, כדי להעביר להם מסר - 'אני כאן', 'אני בשבילכם', בעיקר לאוריך שהיה היועץ העיקרי שלו במשך עשר שנים", הוסיפה.

אלי פלדשטיין, יונתן אוריך (צילום: אבשלום ששוני,wikipedia)
אלי פלדשטיין, יונתן אוריך (צילום: אבשלום ששוני,wikipedia)

שנית, התייחסה לדרך שבה חקירה כזו מתרחשת ולדחיית יום העדות במשפט נתניהו. "אני לא יודעת אם היועמ"שית לא עשתה זימון מסודר דרך המשטרה, דרך היחידה החוקרת, והיחידה החוקרת פנתה לעו"ד חדד, והנה הגענו לבעיה השנייה בתיק. עו"ד עמית חדד מייצג את החשוד העיקרי בתיק יונתן אוריך ופונה למיוצג השני שלו בתיקים אחרים (ראש הממשלה) לבוא למסור עדות, ואז הוא אומר לו 'תקשיב אתה חייב למסור עדות עכשיו, וכדאי שתעשה את זה עכשיו אם אתה רוצה להסדיר את עניינו של אוריך', הכל זה לכאורה", אמרה כהן.

"יש כלים משפטיים וגם בית המשפט היה צריך להתייחס, גם היועמ"שית הייתה צריכה להתייחס לכך. זה אירוע שצריך להתייחס אליו למרות שהוא נראה חריג. לוקחים עורך דין ואומרים לו 'אתה לא מייצג את שניהם'. זה אבסורד. עו"ד עמית חדד היה צריך גם הוא כעורך דין בהיבט האתי להגיד 'אני לא יכול לייצג את אוריך בתיק הזה'", אמרה.

"יש צו פרסום על החקירה, זה לא חדש. כל הבאז סביב העניין הזה הוא בגלל שמדובר בעבירות חמורות מאוד, שאם זה באמת זה הגיע מלשכת ראש הממשלה ואם באמת החשד הוא ממשי - צריך לחקור את זה כמו שצריך. עם ישראל זכאי לדעת מה קרה שם ואיך זה השפיע על המהלכים של ראש הממשלה בניהול כזה או אחר", טענה.

לדבריה, "זה לא מספיק להסיק מכך שהתנהלותו של ראש הממשלה מפלילה, אבל ההתנהלות שלו מעוררת שאלות ותמיהות וזה לפתחו של כל אזרח. איך זה יבוא לביטוי בתוך החקירה עצמה? איזה משקל יהיה לזה? נכון להיום ההתנהלות הזו מעידה אולי, ואני אומרת זאת בזהירות ולכאורה, שייתכן והוא יודע. אם הוא ידע או לא ידע - בשני המצבים התשובה לא טובה לנו".

בהמשך נזכרה בתקופתה כאשר ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט נחקר. "הדבר היחיד שאולמרט דיבר עליו זה היה הדלפות מתוך החקירה. לא הייתה לו שום הופעה, שום הודעה שאין כלום. אולמרט הוא גם עורך דין, והוא הבין את המשמעות והוא התנהל בעניין הזה כמו שצריך. ראש הממשלה הוא אדם פוליטי והוא מנהל הכל בצורה פוליטית, אין לי טענות אליו במובן הפוליטי, יש לי טענות אליו כאזרח מהשורה, בטח ראש ממשלה שאמור לייצג את מערכות אכיפת החוק לא יכול להתנהג בתוך זלזול מתמשך וקבוע בכל המערכות האלה".

לסיום, השוותה את הנושא למה שקורה בארצות הברית. "יש כאן סצנה בישראל ללמוד מה קורה בארה"ב ולהשליך עלינו. בארה"ב מה עשה טראמפ? גם הוא האשים את כל המערכות המשפטיות. אותו דבר".