המאבק של המשטרה בארגוני הפשיעה ובפשיעה החמורה מתמקד בחודשים האחרונים בפן הכלכלי, תוך אסטרטגיה ברורה לפיה מכה אנושה "בבטן הרכה" של הארגונים הללו תוביל לקריסתם והתפוררותם ובכך תתרום למיגור הפשיעה. לשם כך חברו בשבועות האחרונים משרדי האכיפה השונים לפעילות משותפת וממוקדת תוך ניסיון לסמן יעדים ולמוטט אותם.

אתמול בשעות הבוקר, בתום פעילות סמויה הצליחו חוקרי היחידה המרכזית (ימ"ר) של מחוז המרכז במשטרה בשיתוף עם יחידת יהלום ברשות המיסים, לחשוף פעילות מחתרתית לכאורה של ארגון פשיעה גדול במרכז הארץ שבמשך תקופה ארוכה משתמש ברכבי יוקרה ששווים נאמד בעשרות מיליונים אולם בפועל אלו רשומים על שם חברת ליסיניג הרשומה כחברה המנהלת צי רכבים והממוקמת באזור גלילות.

בלשי הימ"ר של מחוז מרכז יחד עם צוותים של רשות המיסים פשטו על בתיהם של החשודים והגיעו גם אל בתיהם של בעלי חברת צי הרכב בסביון והרצליה וביצעו את מעצרם לחקירה. על פי החשד בעלי חברת הרכבים סייעו לאותם גורמי פשיעה להעלים כספים, ניהלו מעין בנק פיקטיבי תוך ניהול כרטסות של חברי אותו ארגון פשיעה, ביצעו העברות והפקדות כספים וניהלו חשבונות לכאורה תוך העלמת הדיווחים מרשויות המס. ברשות המיסים מעריכים כי היקף העבירות נאמד סביב חצי מיליארד שקלים.

במשטרה מציינים כי בתום חקירה סמויה ממושכת, פשטו עשרות בלשים וחוקרים בימ"ר של מחוז מרכז בליווי לוחמי מג"ב ואנשי רשות המיסים על משרדים ומגרש של חברה לניהול ציי רכב באזור גלילות וכן על בתיהם של גורמי פשיעה בשפלה ובשרון, במסגרת מהלך של תקיפה כלכלית פורץ דרך.

במסגרת הפעילות, נתפסו על ידי החוקרים עשרות כל רכב במגרשי החברה, כאשר למעלה מעשרה רכבי יוקרה נתפסו בבתיהם של גורמי פשיעה ומקורביהם בשפלה ובשרון.

החקירה נפתחה במחלק הכלכלי של הימ"ר בשיתוף אכיפה כלכלית בפרקליטות ויחידת יהלום של רשות המסים, לאחר שעלה במספר חקירות חשד, לפיו גורמי פשיעה עושים שימוש ברכבי החברה בכדי להימנע מפעולות של תקיפה כלכלית נגדם, חילוט או דיווח לרשויות המס.

עוד עולה מהחקירה חשד לפיו גורמי הפשיעה נהגו לרכוש רכבים בתשלומים רבים כאשר לאורך תקופת התשלום נותרו הרכבים רשומים על שם חברת ניהול צי הרכב. עוד עלה חשד כי החברה מתפקדת כמעין "בנק" פיראטי ובו 'חשבונות' של גורמי פשיעה המשמשים להפקדת כספים, העברות ופעולות פיננסיות שונות המתקיימות בסתר ללא כל פיקוח או אסדרה. 

"מסלול בטוח"

במסגרת המאבק הלאומי המשותף , ״מסלול בטוח״ , לטיפול ומיגור הפשיעה בחברה הערבית מובילה משטרת ישראל פעילות אכיפה משותפת עם כלל גורמי אכיפת החוק וזאת במטרה לחזק את המשילות ולהגביר את תחושת הביטחון של האזרח.

במסגרת החודש הראשון של פעילות מבצעית ״מסלול בטוח״ רשמה המשטרה שורה של הישגים משמעותיים במאבק בפשיעה בחברה הערבית בדגש על הצלחות במישור הפשיעה הכלכלית הכוללות עבירות של הלבנת הון אעלמות מיסים והשגת רכוש בכסף שהושג בפעילות עבריינית. מאז החלה הפעילות מזה כחודש ביצעה משטרת ישראל 178 מעצרים וקיימה 196 חיפושים במתחמים שונים ותפסה 50 אמצעי לחימה.

במסגרת הפעילות המבצעית באכיפת הפשיעה הכלכלית נתפסו 33 כלי רכב , חולטו 3,407,800 ש״ח בהם כ-66,917 דולר ו-1,490 יורו. נתפסו 40 פריטי רכוש בוצעו 67 בקרות רישוי והונפקו 25 טפסי הצהרות הון בפעילות משותפת עם רשויות המס. במסגרת הפעילות המבצעית הוגשו כבר 18 כתבי אישום ונפתחו 23 תיקי אלימות ובוצעו 16 הריסות של מבנים לא חוקיים. 

משטרת ישראל ממשיכה בכל העת בפעילות יזומה ומבצעית כנגד מחוללי הפשיעה בחברה הערבית במסגרתה נתפסים מידי יום אמצעי לחימה שונים בכלל המחוזות וביחידות השונות של להב 433.