הטיסות למזרח אסיה ולפסיפיק מתחדשות. חברות תעופה, כמו היינאן איירליינס הסינית, קוריאן איירליינס, קתאי פסיפיק ואל־על - מחדשות טיסות למזרח הרחוק. היינאן הסינית תטוס החל מסוף נובמבר מדי יום שלישי לעיר שנזן בסין.

החברה הקוריאנית מחדשת את הטיסות לסיאול שבקוריאה הדרומית. אל־על הודיעה באחרונה על חידוש הטיסות לטוקיו שביפן. ואילו חברת קתאי פסיפיק הודיעה אתמול על חידוש הטיסות בקו להונג קונג. איך מסבירים את הסתערות החברות הזרות לקווים למזרח?

לפי נתונים של חברת התעופה מהונג קונג, 40% מהישראלים ביקרו במדינות אסיה פסיפיק לפחות פעם אחת. 66% מהישראלים מדווחים כי בכוונתם לטוס למדינות במזרח אסיה. שלוש המדינות המועדפות לטיסות הן תאילנד, יפן ואוסטרליה.

קתאי פסיפיק תוציא שלוש טיסות שבועיות. הפרטים נמסרו באירוע שנערך אתמול בהשתתפות מנהלת הפעילות של קתאי פסיפיק בישראל קוסימה ווטקינס ופול יוהנס, ראש מחלקת שיווק ומכירות אירופה.

קתאי פסיפיק החלה לטוס לתל אביב ב־2017, ובתקופה של טרום הקורונה הפעילה שבע טיסות שבועיות לנוסעים להונג קונג או לטיסות המשך, כמו אוסטרליה, ניו זילנד, טאיוואן, הונג קונג, פיליפינים, וייטנאם, יפן, תאילנד ונפאל.

התחרות בקווי הטיסה למזרח הרחוק חריפה במיוחד עם הפעלת טיסות של חברות התעופה של האמירויות, כמו איתיחאד, דובאי ואמירייט איירליינס. התחרות הובילה לירידה משמעותי במחירי הטיסות למזרח, וכן לקיצור זמן הטיסה, בזכות העובדה שחלק מהטיסות עוברות מעל שמי סעודיה.