שני גוטליב, בת 25 מקריית אונו, סטודנטית בקריה האקדמית אונו במסלול מנהל עסקים עם התמחות במערכות מידע, מלווה על ידי תכנית "כפיר". כמו רבים מהמגוון האוטיסטי, היא חוותה קשיים חברתיים כבר מגיל צעיר, אך רק בגיל 14 גילתה דרך הוריה שהיא אובחנה כאוטיסטית עוד בגיל 10. "תמיד הרגשתי שונה, היה לי קשה להתחבר, אבל כשהבנתי שזה משהו שנולדתי אתו – זה נתן לי הקלה, נשמתי לרווחה", היא מספרת.
האתגר המרכזי שלה בלימודים הוא לא בהכרח החומר האקדמי, אלא דווקא מציאת אנשים לעבודות קבוצתיות. "זה אחד האתגרים הכי קשים עבורי", היא אומרת, "אבל בסך הכול אני מרגישה שהחברים והמרצים מכבדים אותי ורואים אותי כשווה בין שווים". למרות הקשיים, שני ממשיכה קדימה, בזכות תמיכה מקיפה שהיא מקבלת בתוכנית. "המערכת פה תומכת בי מכל הבחינות – מקצועית, מנטלית וחברתית. יש לי ליווי, מפגשים, ותמיד יש מי שידריך אותי ויעזור לי להתגבר על מכשולים".
שני מכוונת את דרכה לעולם ההייטק, אך מעבר לשאיפה המקצועית, היא יודעת בדיוק מה היעד האמיתי שלה: "אני הולכת לאן שהחלומות שלי לוקחים אותי. בסוף, החלום האמיתי הוא להיות מאושרת". למרות העומס בלימודים, שני עדיין מוצאת זמן לתחביבים שלה – ספרים ומשחקי מחשב, ובילוי עם חברים, "אנשים שמכירים אותי אומרים שאני 'Social Butterfly'" היא מעידה. שני מאמינה בכל ליבה בכוח ההתמדה והנחישות. המשפט האהוב עליה, של וולט דיסני, "כל החלומות יכולים להתגשם, אם רק יש לנו אומץ לקום ולרדוף אחריהם", מלווה אותה בכל צעד.
בעולם שבו ההשכלה הגבוהה היא מפתח לקריירה ולמימוש עצמי, תכנית "כפיר" של הקריה האקדמית אונו מוכיחה שאפשר לפרוץ גבולות וליצור מציאות חדשה. הצלחת התוכנית מלמדת שעם תמיכה מוכוונת אדם, התאמות והנגשות, אנשים מהמגוון האוטיסטי יכולים לא רק להשתלב באקדמיה – אלא להצטיין, לפרוץ קדימה ולכבוש את העולם. "הכי חשוב לא לוותר", שני מסכמת ומראה לכולנו איך עושים זאת.