ידוע שבחלקים רבים בנגב התקשתה המדינה לאורך השנים להפגין משילות. בפתח השנה האזרחית החדשה מצאנו לנכון לברר האם חלו תמורות בנושא. נתוני המשטרה חושפים שחלה ירידה בפשיעה והשר לביטחון לאומי איתמר בן-גביר מסר ל"מעריב" כי הוא "גאה בהישגים". אולם בשטח, תגובות תושבי האזור מעורבות. חלקם מברכים על השינוי, אך רבים עדיין מרגישים חוסר ביטחון.

גיא סרור, סטודנט תושב באר שבע מסר: "יכול להיות שסטטיסטית יש שיפור כלשהו, השאלה מאיפה השיפור הזה מגיע. אם הוא מגיע ממקום של פשיעה מאוד גבוהה ואז יש ירידה קטנה, אני לא חושב שזה משקף את המציאות. באופן אישי קשה לי להאמין שרוב התושבים פה בעיר מרגישים ביטחון מלא ביום יום כשהם יוצאים לרחוב, במיוחד בשעות המאוחרות של הלילה. בטח ובטח האנשים שגרים במקומות שעוטפים את העיר, ביישובים ובקיבוצים. אני מזמין את כבוד השר להגיע בשעה 22:00 בלילה לעומר ולשמוע את הרעשים ואת צרורות הירי. אפשר לחשוב שהוא נמצא בג’באליה או בבית חאנון".

גיא סרור, סטודנט תושב באר שבע (צילום :פלד ארבלי)

נתנאל קרוצ’י, נשוי ותושב באר שבע: "למרות הירידה בפשיעה והבטחות מצד שרים, עדיין יש תחושה של חוסר משילות, בעיקר בנגב. רכבים נפרצים בכמויות, גניבות בשפע ונשים שלא מרגישות בטוח ללכת לבדן בשעות החשיכה. במיוחד לאחר השנה הקשה שעברנו במדינה, שהביטחון הכללי נפגע, ציפינו לראות שיפור בביטחון האישי, אבל לצערי זה לא נראה בשטח". 

שחר מיכלובסקי, תושב מושב תאשור: "האמת, לא מפתיע אותי שיש ירידה במספרים. כן רואים את פעילות המשטרה וכן רואים שיש ניסיון לעשות שינוי לנו התושבים. כן, יש עוד הרבה עבודה. הנסיעה בכבישים מפחידה עם רכבים שמשתוללים, כן, הגניבות עדיין פה, אבל שמח שיש מי שאכפת לו".

אביתר, נשוי ותושב דימונה: "האמת שאין הרגשה של שינוי. אולי יש עבודה שאנחנו כתושבים לא רואים, אבל בסוף אני יודע שבכבישים, בנסיעה שלי מבאר שבע לבית, תמיד יהיה רכב שינהג בפרעות. כשאני שומע על כמות הנשקים המסתובבת ואירועי הירי ביישובים מסביב, אני יודע שמתישהו זה גם יופנה כלפינו, התושבים התמימים. יש עוד הרבה עבודה".

עופר כהן, פעיל ציבורי ותושב באר שבע (צילום :פלד ארבלי)

עופר כהן, פעיל ציבורי ותושב באר שבע: "באר שבע עיר חזקה, עיר איתנה, עיר עם הרבה ביטחון. יש אוכלוסיות מסוימות פה בעיר שמנווטות חוסר ביטחון שהן מרגישות לכיוון של הסתה ואלימות כלפי המגזר הערבי. כל יום נכנסים לבאר שבע שלוש מאות אלף תושבים ערבים מרהט, תל שבע ומשגב שלום. הם כוח עבודה לעיר, הם משתמשים בשירותים שלנו – בבתי משפט, בבתי חולים – הם חלק מהעיר שלנו. יש לנו בעיר צוות של שיטור מקומי ושיטור אזרחי. העיר בטוחה, ותאמין לי, בבת ים, יפו או חולון יש יותר אלימות ויותר פשיעה שלא מדברים על זה בכלל. פה, כל דבר קטן ישר קופצים". 

פז, אמא לילדה ותושבת מיתר: "אני לא אשקר, כן יש הרגשה של חוסר ביטחון. רק לפני כמה חודשים פרצו לחברה טובה שלי לבית, וזה מקרים ששומעים עליהם כל הזמן, זה לא חדש. אני מקווה שבאמת הכמות ירדה, כי זו בשורה משמעותית בשבילנו". 

רון גדעוני תושב באר שבע: " לראות נתונים בחדשות זה נחמד, אבל אנחנו לא מרגישים את זה כאן בעיר. עדיין יש כאן את התחושה שאין כאן משילות כמו שצריך . צריך להגביר את כמות השוטרים כמות ההקצאות שנותנים כאן. מצד שני חשוב לי להגיד המשטרה הרבה פעמים כן תופסים את הפושעים אבל הם משתחררים אחרי זמן מאוד קצר, צריך שגם מערכות המשפט להגביר את האכיפה והענישה ורק ככה יהיה אפשר להגביר את תחושת הביטחון".

רון גדעוני (צילום :פלד ארבלי)

מלשכת השר בן גביר נמסר: "הנתונים של הפשיעה מדברים בעד עצמם. ישנה ירידה כמעט בכל התחומים, שבל״ר, פע״רה סחיטה, פריצות לבתים ורכבים. כמו כן, ישנה עלייה בתפיסות אמל״ח במחוז הדרומי. עלייה בהריסות בתים בלתי חוקיים ועוד. השר בן גביר גאה במדיניות שלו, אשר מוכיחה את עצמה. אכן, לא הכל מושלם, אבל בהחלט יש הרבה הצלחות", ציין.