יותר ויותר ישראלים בשנים האחרונות עוברים מקניית חלות השבת בסופרמרקטים או במאפיות השונות, להכנה ביתית. אינספור מתכונים עלו לרשתות החברתיות, עם טוויסטים שונים למאכל שכל כך האהוב בישראל. משרד הבריאות פרסם היום (שישי) מספר המלצות להכנת חלת מפתח, אותה נוהגים להכין בשבת שאחרי חג הפסח.
כמובן שהדגש בהמלצות של משרד הבריאות להכנת החלה הוא איך לא? בריאות כמובן. "סגולות הן לא הצד החזק שלנו, אבל אנחנו כן יכולים לתת טיפים איך להשביח את המאפה מבחינה בריאותית", נכתב בהודעת משרד הבריאות.
"שדרגו את הבצק עם קמח מלא, כוסמין מלא או שילוב של הקמחים", אומרים במשרד הבריאות ומוסיפים כי "זה לא רק טעים – זה גם עשיר בסיבים תזונתיים, בוויטמינים ובמינרלים שהגוף שלכם צריך. ממתיקים את הבצק? הפחיתו את כמות הסוכר והעדיפו חלופות כמו דבש או סילאן (אבל זיכרו שגם איתם יש להתנהל במשורה)".
במשרד הבריאות דאגו גם ל"טוויסיטים מפתיעים" לחלות והוסיפו כי "זרעי צ'יה, פשתן, חמניות, דלעת או אגוזים – הם לא רק טוויסט מפתיע בתוך הלחם שלכם, אלא גם תוספת של שומנים בריאים, סיבים תזונתיים ומינרלים כמו אומגה 3, מגנזיום וסידן. שמן זית כתית מעולה במקום שמנים מזוקקים – בחירה חכמה שמוסיפה גם טעם וגם בריאות ללב".
המלצה מפתיעה שכנראה לא רבים חשבו עליה, דווקא הייתה על השומשום, כאשר במשרד הבריאות ממליצים כך - "פזרו על החלה שומשום מלא (עד פי 10 יותר סידן משומשום רגיל!), גרעיני דלעת, זרעי צ'יה – כל אחד יתרום טעם, טקסטורה' וערך תזונתי, ושילוב חכם שלהם יעשיר את החלה במינרלים, ויטמינים וחלבון איכותי, ובהמון טעם טוב. זיכרו להתחשב באלרגים - אם יש חשש, הימנעו מתוספות שעלולות לעורר תגובה אלרגית".
אם דאגתם לסוג התוספות לצד החלות הבריאות, גם על זה חשבו במשרד הבריאות וממליצים להגיש אותה "לצד ירקות טריים, חומוס ביתי, טחינה, אבוקדו או גבינה עם עשבי תיבול. בריא, טעים ומזמין".