הוא סמיך, קרמי, עשיר בשומן רווי, ובחודשים האחרונים הפך לכוכב העולה ברשתות החברתיות. מדובר בשומן בקר – TALLOW BEAF אותו שומן מוצק שנותר לאחר בישול או הרתחה של בשר בקר, שזוכה לפופולריות הולכת וגוברת בקרב משפיעני בריאות וטיפוח עור בטיקטוק, באינסטגרם ובפייסבוק. חלקם טוענים שהשומן משפר משמעותית את מרקם העור ומונע אקנה, ואילו אחרים בטוחים כי מדובר בחלופה בריאה יותר לבישול וטיגון, לעומת שמני הזרעים הרגילים.
המגמה צברה תאוצה עד כדי כך שמזכיר הבריאות האמריקני, רוברט קנדי ג'וניור, הביע גם הוא תמיכה בשימוש בשומן בקר. במהלך ריאיון לרשת פוקס ניוז בשבוע שעבר, אמר קנדי, כשהוא נוגס בהמבורגר וצ'יפס ברשת המזון המהיר "סטייק אנד שייק", כי מדובר במהלך נכון ובריא יותר לעומת בישול בשמן צמחי. קנדי אף טען שהאמריקנים "מרעילים את עצמם" באמצעות צריכת מזונות אולטרה-מעובדים המכילים שמנים מן הצומח. הוא אף פרסם בחג ההודיה האחרון פוסט באינסטגרם שבו שיתף את עוקביו במתכון ל"הודו בשומן בקר".
למרות הפופולריות הגואה שלו ברשתות החברתיות, מומחים בתחומי התזונה והרפואה טוענים כי לשומן הבקר אין יתרונות בריאותיים מוכחים ביחס לשמנים אחרים, והוא אף עשוי להיות בעייתי לשימוש קבוע. הם מדגישים ששומן בקר מכיל רמות גבוהות של שומן רווי, אשר עלול להעלות את רמות הכולסטרול בדם ולהגביר את הסיכון למחלות לב וכלי דם.
הבעיה עם שמני זרעים אינה השמנים עצמם אלא השימוש המופרז בהם כחלק ממזון מעובד, המכיל לרוב כמויות גדולות של מלח, סוכר וחומרים משמרים. לדבריהם, שומן בקר עשוי להיות חלופה טובה יותר בהשוואה למזונות מעובדים במיוחד, אך הוא עדיין נחשב לפחות בריא משמנים צמחיים בלתי רוויים כמו שמן זית או שמן אבוקדו. שמנים צמחיים אלו מכילים בעיקר שומן בלתי רווי שנחשב בריא יותר ללב, בעוד ששומן מן החי עשיר בשומן רווי, העלול להעלות את רמות הכולסטרול ולהגביר סיכון למחלות לב וכלי דם.
אחד הטיעונים הרווחים בקרב אלו המקדמים את השימוש בשומן בקר הוא הטענה כי שמנים צמחיים גורמים לדלקתיות בשל יחס לא מאוזן של חומצות שומן. עם זאת, מומחי תזונה ורפואה מסבירים שהשפעת היחס בין סוגי חומצות השומן על הבריאות הכללית שולית ביותר, וכי מדדי בריאות מרכזיים תלויים יותר בצריכת מזונות בריאים ושלמים ולא בסוג ספציפי של שומן.
כמו בכל טרנד בריאותי, גם במקרה הזה המומחים מדגישים שהמפתח לבריאות הוא מתינות. צריכה מוגזמת של שומן, בין אם מדובר בשומן בקר או בשמנים צמחיים, היא זו שעלולה לגרום לנזק בריאותי, כולל עלייה ברמת הכולסטרול והסיכון למחלות לב.
גם בתחום הטיפוח, רופאי עור מזהירים כי לשומן הבקר אין תכונות ייחודיות או יוצאות דופן בהשוואה לתכשירים אחרים. הם מסבירים כי בדומה לווזלין או שמן קוקוס, שומן בקר יכול אמנם לשמור על הלחות בעור, אך מנגד הוא עלול גם לגרום לאקנה או להחמיר מצבים קיימים, במיוחד בעור שומני או רגיש. מחקרים שנערכו בנושא לא הצליחו להוכיח באופן ברור כי לשומן הבקר יש יתרון כלשהו על פני מוצרי טיפוח אחרים, ואף מצאו כי בעוד שאצל חלק מהאנשים לא הופיעה תגובה שלילית, אצל אחרים הייתה החמרה של בעיות עור קיימות.
חשוב לזכור שלא כל חומר טבעי הוא בהכרח טוב יותר לבריאות העור או לגוף. עצם העובדה שמוצר מסוים מגיע ממקור טבעי, כמו שומן בקר, אינה מבטיחה בטיחות או יעילות בשימוש קוסמטי או תזונתי. לעיתים, דווקא חומרים "טבעיים" עשויים לעורר תגובות אלרגיות או בעיות עור אחרות.