המאזינה בת ה-75 שיתפה כי היא סובלת מלחץ בחלל הבטן, והיא סובלת מגזים רבים. לדבריה: "קשה לי לאכול, אחרי אוכל אני מרגישה עוד יותר את הלחץ הזה. עשיתי בדיקות גסטרו, ואמרו שיש בקע סרעפתי". פרופ' רפי קרסו ייעץ לה על הטיפול התרופתי המתאים וטען, שהכאבים יכולים להגיע מדלקת בקיבה.
לעצור את הכאב: מהרו להתחסן נגד המחלה הקשה הזו | קרסו
מאזינה: שמי מיכל. אני בת 75. יש לי בחודש האחרון לחץ ברום הבטן
קרסו: את מדברת על אזור הקיבה.
מאזינה: קשה לי לאכול. אחרי אוכל אני מרגישה יותר את הלחץ הזה. עשיתי לפני שנה קולונוסקופיה וגסטטרוסקופיה ואמרו שיש בקע סרעפתי של שלושה ס"מ.
קרסו: זה מאוד שכיח בגילך. אציע לך אם יש לך ביטוח משלים או ביטוח פרטי, תנצלי אותו ותלכי פרטית לגסטרואנטרלוג. ללא כל קשר את מתארת תסמונת של קיבה. הכאבים האלה יכולים להיות מגסטריטיס, זו דלקת של הקיבה. יכול להיות שבגלל הבקע הסרעפתי יש לך ריפלוקס, חומציות שעולה למעלה, ושזה צורב גם את הוושט.
מציע ארוחות קטנות לעיתים קרובות ולא ארוחות גדולות. תלעסי טוב. יש בבית מרחקת אנזימי עיכול, יכול להיות שאת לא מעכלת טוב והאוכל נשאר בקיבה ולא מתפנה משם, מה שגורם ללחץ ולמועקה מסוימת. תקחי עם האוכל את אנזימי העיכול. חלק גדול מהחוכמה זו לעיסה טובה, כי לרובנו יש נטייה לא ללעוס את האוכל אלא לבלוע. חלק גדול מהעיכול מתחיל מהרוק בפה. אם זה לא עוזר אז להפריד מזונות. או לאכול חלבונים יחד עם ירקות, או פחמימות יחד עם ירקות. ירקות ירוקים וחיים מתעכלים קצת יותר בקושי, לעומת קטניות וירקות מבושלים.
מאזינה: האם יש רפואה משלימה שיכולה לעזור בבקע?
קרסו: לדעתי לא, זה יכול לעזור בכל הגוף. נטורפתיה יכולה לעזור, אבל החוכמה הגדולה היא הפרדת מזונות, וללכת למעקב גסטרו אנטרלוגי.