ההסתדרות הרפואית הודיעה הערב (שלישי)  על שביתה של 24 שעות ביום חמישי הקרוב, במחאה על האירוע האלים שאירע אמש בבית החולים הדסה הר הצופים בירושלים. השביתה תכלול את כל בתי החולים הציבוריים ואת מרפאות הקהילה. הרופאים והרופאות יעבדו במהלך יום השביתה במתכונת שבת.

בין הצעדים שההסתדרות דורשת היו הצבת נקודות שיטור בכל חדר מיון, הגברת מערך האבטחה בבתי החולים ובמרפאות הקהילה, הטמעת טכנולוגיות מסייעות ושינוי חקיקה - זאת על מנת שתקיפת איש צוות רפואי לא תהיה שונה מתקיפת שוטר במדים. 

יו"ר ההסתדרות הרפואית, פרופ' ציון חגי, מסר: "הודענו זה מכבר שלא נקבל עוד אירועי אלימות במערכת הבריאות, שכבר הפכו לצערנו למגפה של ממש. אסור שחייהם של הרופאים והרופאות יהיו להפקר, והשביתה המתכוננת היא רק איתות אזהרה. ככל שממשלת ישראל לא תאמץ באופן מיידי את הצעדים הנדרשים להגברת הביטחון האישי של הצוותים הרפואיים, לא נהסס להחמיר את הצעדים".

בארגון המתמחים של ההסתדרות הרפואית הביעו שביעות רצון מהחלטה לפתוח בשביתה והבהירו  כי אסור לעבור לסדר היום על רקע מקרי האלימות, שפעמים רבות מופנה כלפי מתמחות ומתמחים בזמן התורנות. "אנו דורשים מהממשלה להביא להחמרת הענישה כנגד מי שתוקף איש צוות רפואי, ומשוכנעים שהציבור הישראלי יתמוך בכל צעד כזה שיביא למיגור התופעה המכוערת הזו", נמסר.

אירוע האלימות בבית החולים הדסה (צילום: דוברות הדסה)
אירוע האלימות בבית החולים הדסה (צילום: דוברות הדסה)

כאמור, אמש : בני משפחה של מטופל שנפטר בבית החולים הדסה הר הצופים תקפו את אנשי הצוות הרפואי. מתחקור ראשוני עולה כי בני המשפחה, תושבי מזרח ירושלים, הגיעו למקום והחלו להתפרע ולתקוף את אנשי הצוות. אחד מבני המשפחה, בשנות העשרים לחייו, נעצר ונלקח לחקירה בתחנת שלם. מהמשטרה נמסר כי החקירה נמשכת וכי צפויים מעצרים נוספים של מעורבים שנמלטו מהמקום.

מנהלת בית החולים, תמר אלרם, סיפרה מוקדם יותר היום ב-103FM על האירוע: "אתמול בשעות הערב נפטר אצלנו מטופל שהגיע כמה שעות לפני כן במצב קריטי. ברגע שהרופא הודיע למשפחה שנקבע מותו, התפרצו לתוך היחידה עשרות בני משפחה אחרים שהמתינו בחוץ והתחילו במה שאני לא יכולה לכנות אחרת מוונדליזם, ולהרוס כל מה שנקרה בדרכם. עשרות אנשים, הם החלו לתקוף את אנשי הצוות, שברחו לתוך המשרדים והשירותים ונעלו את עצמם בפנים כי חששו לחייהם. שברו את כל החלונות, הדלתות, ניפצו מחשבים, מכונות שתייה. בהדרגה השתלטו על האירוע".

"הניסיון שלנו לנסות להבין אנשים כאלה היא לדעתי הטעות, זה לא עובד באותה לוגיקה. יש את אלה שמאבדים את הסבלנות כי הם מחכים לפעמים יותר מדי. פה לא ברור לי, כי במהלך כל היום הם ידעו מה המצב, הצוותים עדכנו את בני המשפחה שהמצב קריטי ושהוא כנראה לא ייצא מזה. נקרא לזה לצורך העניין פגיעה עצמית, אחת ממנות היתר למיניהן. אין פה שום עניין לאומני בהקשר הספציפי, כי חלק בלתי מבוטל מאנשי הצוות שלנו הם מהמגזר הערבי", הוסיפה.