זכותו הבסיסית של ילד היא שידברו איתו בשפת אימו וכאשר לילד בגיל הרך, גיל רכישת השפה, יש קשיים בתקשורת, חשיבות הנושא גדלה שבעתיים. עמותת "מרכז מילמן" ממוקמת בשלוחות בחיפה ובערי הצפון, ונותנת טיפול למאות ילדים בצפון הארץ. המרכז מספק להורים ולילדים על רצף האוטיזם מסגרת טיפולית מקצועית ואישית ייחודית בארץ ובעולם ובשנה וחצי האחרונים מתמודד גם עם אתגרי המלחמה והשלכותיה.
ייחודיות המרכז באה לידי ביטוי בשיטת הטיפול ובאופן השתלבותם של ההורים בתהליך הטיפולי - הורי הילד הם שותפים פעילים בטיפול (טיפולי הורה-ילד) ומקבלים ליווי אינטנסיבי, ייעוץ וחשיבה משותפת מאנשי הצוות הרב מקצועי. הם נמצאים בחדר הטיפולים ובמרחבים המשותפים, עוברים בעצמם תהליך אשר מוכלל גם לבית הילד ולמסגרת החינוכית.
לרגל יום המודעות לאוטיזם, החלטנו במעריב להפנות זרקור לצוות שלם של מטפלות המציע לילד ולהורים טיפול בשפה הערבית. זהו המרכז הטיפולי היחיד באזור חיפה והצפון המציע את המודל הייחודי, הקניית תקשורת ושפה בשפת האם, בשותפות מלאה הורה- ילד. הצוות כולל קלינאית תקשורת, מטפלת רגשית באמנות, מרפאה בעיסוק, רופאה ומטפלת רגשית בתנועה שהיא גם המלווה הקבועה של ההורים השותפים לתהליך.
עביר חטיב, קלינאית תקשורת וראש הצוות, מספרת: "חשיפה לשפה הטבעית של הילד היא לא רק כלי תקשורתי אלא עוגן רגשי, תרבותי וחברתי. זהו גשר בין עולמו הפנימי לסביבתו. זכותו הבסיסית של כל ילד שידברו איתו בשפת אימו ולכן אנחנו מדגישים את החשיבות הרבה שהטיפולים יתקיימו בשפתם הטבעית של הילד והוריו". היא מוסיפה: "בתרבות הערבית ישנן סטיגמות והשתקה בכל הנוגע לחינוך מיוחד, אבל כשנכנסים למסגרת הטיפול במרכז מילמן ופוגשים עוד משפחות דוברות ערבית, ישנה הקלה והעצמה של המוטיבציה להגיע לטיפולים ולהרגיש פחות לבד".