איזה קמח עדיף? מחלת הסוכרת על צורותיה השונות הפכה לצערנו לנפוצה במיוחד בשנים האחרונות. חולי הסוכרת זקוקים לדיאטה מיוחדת שתעזור להם להימנע מהחמרה במצבם, והיא כוללת גם שינויים קיצוניים בצריכת הפחמימות, מאחר ואלו מכילות סוכר. בהקשר הזה הדיאטנית המומחית של 103FM, ד"ר מאיה רוזמן, יעצה לחולי הסוכרת - איזה לחם עדיף, ומאיזה קמח הוא עשוי?

הנפיחות בבטן תעבור אם תמנעו מ-5 דברים פשוטים | ד"ר מאיה רוזמן

קמח (אילוסטרציה) (צילום: אינגאימג')
קמח (אילוסטרציה) (צילום: אינגאימג')

"כולם חושבים שכוסמין זו מילת קסם אבל זה סתם סוג של חיטה", הסבירה הדיאטנית למאזינה שרצתה לאזן את רמות הסוכר בדם שלה. "יש בזה פחות גלוטן אבל זה לא יתרון, זה רע לסוכרת בדיוק כמו קמח לבן", המשיכה. עם זאת, על קמח שקדים אמרה רוזמן כי הוא "מעולה". עוד אמרה כי: "קמח השקדים מצויין ואפשר גם לחם שיפון".

כשסיפרה המאזינה לדיאטנית כי בסוף היום היא לא אוכלת, ורק שותה חצי בקבוק בירה עם פיצוחים, אמרה לה רוזמן כי היא "מצחיקה", והמליצה לה להימנע מבירה, שכן, היא לא טובה לחולי סוכרת. "תתמידי בתפריט ואז תעשי בדיקה", סיכמה רוזמן בסיום השיחה עם המאזינה. "בטוחה שירד לך הסוכר".