בחודש חשוון תשפ"ג, התכנסו חברי מועצת רבני אירופה לישיבתה השנתית שם שוחחו הרבנים בין היתר על עליית מחירי הבשר הכשר, דבר הגורם ליהודים רבים להיכשל חלילה. בישיבה הוחלט למצוא פתרון ע"מ לשווק בשר כשר ומהודר במחיר מוזל. 

לאור החלטה זו, קיים "מרכז רבני אירופה" לראשונה שחיטה מהודרת בפולין, שחיטה העומדת תחת הנחיות קפדניות ודקדוקי ההלכה, כך שהמוני יהודים מרחבי אירופה ייהנו מבשר איכותי ומהודר במחיר השווה לכל נפש.

ב"מרכז רבני אירופה" הקימו ועד שחיטה מיוחד עם רבני אירופה המובילים בתחום הכשרות המהודרת בראשות הגאון הרב אליעזר ליבר שנעעבאלג, רב ואב"ד 'מחזיקי הדת' בעדזשווער, אנגליה, הגאון הרב לוי יצחק קאהן חבר בי"ד רבני ליובאוויטש בפריז והגאון הרב יעקב דוד שמאהל, דיין "שומרי הדת" באנטוורפן.

רבני ועד השחיטה פיקחו מקרוב אחר מהלך השחיטה יחד עם שוחטים ותיקים ומנוסים וצוות בודקים ומשגיחים יראי שמים העוסקים במלאכה זו שנים רבות וידם רב להם בטיב השחיטה ודקדוקי ההלכה הקפדניים ביותר. בימים הקרובים הבשר יצא לשיווק בקהילות אירופה כך שהמוני יהודים ייהנו מבשר מהודר ואיכותי.

יצוין כי את הפרויקט התקדימי מרכז ומנהל סמנכ"ל "מרכז רבני אירופה" הרב יוסי ביינהקר אשר השקיע מאמצים רבים להצלחת המיזם החשוב לתועלת הקהילות היהודיות ברחבי אירופה.

הרב אריה גולדברג, מנכ"ל "מרכז רבני אירופה" אמר כי, "מדובר בהחלט ברגע מרגש מאוד בו אנו זוכים לערוך שחיטה מהודרת וקפדנית למען יהודי אירופה. הצעד מגיע לאור החלטת מועצת הרבנים שעל פיהם יישק דבר. בסיעתא דשמיא נמשיך לסייע ליהודי אירופה בכל מקום שהם".

הרב מנחם מרגולין, יו"ר "מרכז רבני אירופה" מציין כי "השחיטה הינה חלק בלתי נפרד מהפעילות ההולכת ומתרחבת של מרכז רבני אירופה לרווחת הרבנים והקהילות היהודיות בכל רחבי היבשת".