"מצאתי את עצמי שוכבת על המדרכה, כשכאב חד פולח את הקרסול" - כך תיארה אדריכלית תל אביבית את הרגע שבו נפלה לתוך בור במדרכה בדרכה לתחנת האוטובוס. באחרונה, חייב בית המשפט לתביעות קטנות את עיריית תל אביב לפצות אותה ב-11,190 שקלים, בקובעו כי העירייה התרשלה בשמירה על בטיחות הולכי הרגל.
התאונה אירעה לפני כעשרה חודשים, כשהתובעת צעדה ברחוב הירקון בתל אביב לעבר תחנת האוטובוס. בעדותה שנמצאה מהימנה על ידי בית המשפט, תיארה התובעת: "אני יצאתי מהעבודה, הייתי בדרכי חזרה הביתה. הלכתי לכיוון תחנת האוטובוס ושם החלקתי ממפגע במדרכה ופשוט מעדתי, איבדתי את שיווי המשקל שלי ונפלתי".
בהיותה אדריכלית במקצועה, הצליחה התובעת לתאר במדויק את המפגע: "אני אדריכלית. אני יודעת שאבן כזו היא בן 4 ל-6 ס"מ. רואים את כל העובי. זה היווה מכשול, איבדתי שיווי משקל ונפלתי".על פי התיעוד הרפואי, התובעת אובחנה עם נקע בקרסול שהצריך השמה בסד גבס והליכה בעזרת קביים. היא נאלצה לשהות בחופשת מחלה למשך 14 ימים ועברה טיפולי פיזיותרפיה במשך שלושה חודשים.
העירייה טענה כי לא נמצא "מפגע של ממש" במקום וכי הפרשי הגבהים לא עלו על 1 ס"מ. כמו כן, העירייה ניסתה לטעון כי מדובר בתאונת דרכים שאינה באחריותה. נציג העירייה, טען כי "לא הייתה שום פניה על המקום הזה בעבר". השופטת קרן שמש דחתה את טענות העירייה וקבעה: "הנתבעת לא עמדה בנטל להוכיח כי פעלה באופן סביר וברמת הזהירות הנדרשת לבחינת קיומם של מפגעים בשטחיה ולתיקונם". עוד ציינה השופטת כי "מיקומו של המפגע, על שפת המדרכה בסמוך לתחנת אוטובוס ובסמיכות לכביש, עלול להקשות על הולכי רגל להבחין בו, כאשר הם ממהרים לעלות לאוטובוס באזור בו קיימת תנועה של אנשים".
לאחר פניית התובעת לעירייה, התקבלה תגובה מטעם מרכזת פניות הציבור, בה צוין כי נציגי אגף שיפור פני העיר תיקנו את המדרכה. התובעת העידה כי "התקשר אליי מישהו בשטח ואמר שהוא רואה מה שקיים ושהוא מתנצל ושחייבים לתקן את זה". כאמור בית המשפט קבע כי על עיריית תל אביב לפצות אותה ב-11,190 שקלים לאחר שהפחית ב-20% את הפיצוי בשל אשם תורם של התובעת. "בהתחשב במכלול הנתונים כפי שעולה מתמונות המפגע וממיקומו ליד תחנת אוטובוס יש לייחס לתובעת מידה של זהירות, ולפיכך אני קובעת אשם תורם בשיעור של 20%", כתבה השופטת.