בעוד שהחום הישראלי נוטה לדחוק את היינות האדומים לחודשי החורף לטובת יינות לבנים ורוזה קלילים, יקב הבוטיק פלדשטיין יוצא במהלך שאפתני המבקש לשנות את כללי המשחק. היקב משיק סדרת "אדומים של קיץ" לשנת 2025 – קולקציית יינות אדומים המציעה חוויית שתייה רעננה ומותאמת לאקלים הישראלי, ללא ויתור על העומק והמורכבות המאפיינים יין אדום איכותי.
בהתמודדות עם אתגרי ההתחממות הגלובלית והאקלים הישראלי החם, אבי פלדשטיין, מהיינים המובילים בישראל, מציע גישה חדשנית: "ניתן לראות כי העשור האחרון, בסימן התחממות גלובאלית, חווה גאות צריכה של יינות לבנים ורוזה וחיפוש אחר חווית שתיה רעננה והולמת," מסביר פלדשטיין. "אינני יכול שלא להותיר חותם גם על עולם היינות האדומים. בתחילה הגיע גל הגדרה מחדש של אדומים מוכרים כמועמדים להכנסה לשמפניירת קרח. יינות פינו, טמפרניו או פולסאר, זנים פורטוגזים מצאו את עצמם מוגשים מקושטים באגלי קור. אולם השלב הבא היה בלתי נמנע, ההבנה כי אם לבן פולש לחורף אדום צריך לחדור לקיץ".
הסדרה החדשה כוללת ארבעה יינות אדומים ויין לבן אחד, כשלכל אחד מהם מאפיינים ייחודיים המשקפים את הפילוסופיה של היקב: יינות "חטובים במקום שרירניים, חומציים ללא מורא, כמו לבנים כשאינם קלים במובן הדל של המילה אלא שתיים, רעננים ואנרגטיים," כפי שמגדיר זאת פלדשטיין.
ארגמן 2022: ביטוי מקומי אמיתי
הארגמן של פלדשטיין, שמיוצר מאז 2006, מבטא את הזיקה העמוקה לזהות הישראלית של היין. הזן, מכלוא ישראלי, מגיע מכרמים ותיקים באזורים כמו נחל תות, שפיה ומורדות יהודה, ועובר תהליך ייחודי הכולל ייבוש מחצית מהענבים בתנאים מבוקרים, בדומה למסורת האמרונה האיטלקית. תהליך היישון כולל 18 חודשים באמפורות חרס, מכלי בטון וחביות פורטוגזיות ישנות, לשמירה על אופיו החי והמאוזן. התוצאה היא יין בעל גוף בינוני-קל, עם ניחוחות של פטל, דובדבן, אספרסו ותבלינים, המשלבים עומק ורעננות. מחירו המומלץ לצרכן הוא 110 שקל.
שמש 2022: האדום שמאיר את הקיץ
"שמש" הוא בלנד GSA, עם ארגמן במקומו של המורבדר, המיוצר במיצוי מסורתי מאופק ובתסיסה באשכולות שלמים, ומיושן במכלי בטון ואמפורות חרס. יין זה מגיע "פרחוני עם ניחוחות בוסתן ותבלינים, פרי אוכמניתי בשל אך רענן וגוף דק, חטוב וחומצי". מחירו המומלץ לצרכן הוא 130 שקל.
גראנש אדום 2022: מסורת לצד חדשנות
הגרנאש של פלדשטיין שואב השראה ממסורת עולמית, אך מתואם בצורה מדויקת לאקלים המקומי. הענבים גדלים בכרם פקיעין על מדרונות סלע גיר וטרה רוסה, ועוברים תהליך תסיסה כפול – חלק מסורתי עם שני זני שמרים וחלק באשכולות שלמים. היין יושן 14 חודשים בחביות בורגונדיות ישנות, לשמירה על האופי הזני. התוצאה היא יין מאוזן, קל שתיה ומורכב, עם ניחוחות של תות, פטל ופריחה, לצד נגיעות תבלינים ים-תיכוניים. מחירו המומלץ לצרכן הוא 130 שקל.
גלגמש 2021: אפוס ושם
יין הקרוי על שם גיבור האפוס האשורי העתיק, ומבוסס על שישה זנים מקומיים וים-תיכוניים, מחמישה כרמים בשלושה אזורים שונים: גליל מזרחי ומערבי, שפלת יהודה ושפיה. תהליך הייצור מגוון וכולל תסיסות ארוכות, השריות זגים בצד, תסיסות באשכולות שלמים, ויישון מסורתי בחביות לצד יישון במיכלי בטון. התוצאה היא יין המשקף "את השאיפה למקומיות, תוך שמירה על איזון בין סגנון מודרני למורשת היין המקומית". מחירו המומלץ לצרכן הוא 125 שקל.
סמיון 2022: מינרליות ועומק
לצד היינות האדומים, משיק היקב גם יין לבן – סמיון 2022, המציע ביטוי מינרלי ומדויק לזן הבורדולזי. הענבים מגיעים מכרם אלקוש שבגליל העליון, ועוברים תסיסה בחביות בורגוניות רכות והתיישנות על מלוא משקעיהם במשך שנה. התוצאה היא "יין איתן ודק מבע גם יחד, אשר בצד נימות טעמי פרי הדר דקים שזורים בניחוחות אבן, מחזר גם אחר נימות ניחוח חיזוריות, מהסוג המתקבל רק בתסיסה בעץ". מחירו המומלץ לצרכן הוא 125 שקל.