אחת לכמה שבועות מגיעה אליי בקשה. "אפשר לקבל מתכון לעוגת שוקולד מנצחת?". לא משנה כמה פעמים בקשה זו זכתה להתייחסות ומענה במדור הזה, אתם ממשיכים לשלוח אליי בקשות דומות. הקושי היחיד שיש לי עם הבקשה הזאת הוא העובדה שיש לא מעט מתכונים מוצלחים לעוגות שוקולד, ואינני יכולה לומר שעוגת שוקולד אחת טובה יותר מאחרת. זה עניין של העדפה אישית, כשלכל אחד יש עוגת השוקולד שהוא מעדיף. אחד אוהב עוגה דחוסה, השנייה מעדיפה עוגה אוורירית, יש המעדיפים עוגות במרקם פאדג' נימוח וכן הלאה. זו הסיבה לכך שאני מפרסמת כאן מתכונים שונים להכנת עוגות, עוגיות ושאר פרפראות משוקולד, מתוך תקווה שכל אחד ימצא את המתכון שהוא הכי מתחבר אליו. הפעם בחרתי שלושה מתכונים בדרגות קושי שונות.

לכל המתכונים של פסקל פרץ-רובין

המתכון הקל והפשוט הוא להכנת חטיף שוקולד. זהו חטיף שעשוי מגרעינים ואגוזים בציפוי שוקולד מריר, שהופך כל נגיסה לטעימה. מדובר בחטיף מושלם לכל רגע ביום. 

במתכון אחר עולים מעט בדרגת הקושי. זהו מתכון לעוגת שוקולד טעימה להפליא שהולך איתי כבר שנים רבות. זוהי למעשה העוגה הראשונה שלמדתי להכין, כשילדיי למדו בבתי ספר והתבקשתי להביא עוגה למסיבת הסיום. עם השנים ערכתי בו שינויים ושדרוגים לפי טעמי, אך המתכון הבסיסי נותר כשהיה. הפעם הכנתי ציפוי טעים משוקולד, פיזרתי מעל סוכריות צבעוניות, חתכתי לרבעים ועל כל רבע הנחתי תלולית של נשיקת מרנג ורודה. 

המתכון השלישי הוא לעוגת שוקולד וקצפת. הרכבתה מורכבת מעט, אבל התוצאה נהדרת. 

עוגת קצפת ושוקולד

החומרים (לשלוש תבניות בקוטר 18 ס”מ):
• 6 ביצים בגודל L
• 1 כוס שמן
• 1 מכל שמנת מתוקה
• ½1 כוסות סוכר 
• 1 שקית סוכר וניל
• ½1 כוסות קמח תופח מנופה
• ½1 כוסות אבקת קקאו ממותקת ("שוקולית")

לקרם:
• 2 מכלי שמנת מתוקה
• 3 כפות סוכר
• 2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל

לעיטור:
• 1 כוס קצפת מוכנה לזילוף
• ¼ כוס כדורי שוקולד חום ולבן 
• 50 גרם שוקולד מריר מגורר או פרוס לתלתלי שוקולד

אופן ההכנה:
טורפים את הביצים בקערה רחבה, ומוסיפים תוך טריפה את השמן, השמנת המתוקה, הסוכר וסוכר הווניל. מוסיפים בפעם־פעמיים את הקמח ואת אבקת ה"שוקולית" ומבליעים עד לקבלת בלילה אחידה. מחלקים את בלילת הבצק לשלוש תבניות משומנות היטב.

בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) אופים במשך כחצי שעה או עד אשר קיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא כשעליו פירורים לחים. מוציאים מהתנור ומצננים את העוגות על רשת. מחלצים את העוגות מהתבניות ובמידת הצורך מיישרים את פניהן בסכין.

הכנת הקרם והרכבת העוגה: יוצקים לקערת מערבל חשמלי את השמנת המתוקה, הסוכר ואבקת האינסטנט פודינג. מקציפים במהירות בינונית־גבוהה עד לקבלת קרם יציב. מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר חלק. מניחים עוגה אחת על צלחת הגשה. מזלפים על פני העוגה שכבת קרם בגובה של ½1־2 ס"מ ומורחים אותו בצורה אחידה.  

מניחים על הקרם את העוגה השנייה, מזלפים שכבת קרם נוספת ומורחים את הקרם בצורה אחידה. מניחים על שכבת הקרם את העוגה השלישית. מייצבים את העוגה, מברישים פירורים מיותרים ומכניסים למקרר לחצי שעה, כך שתתייצב היטב לפני העיטור. מצפים את דופנות העוגה בקרם או משאירים אותן חשופות. 

לעיטור: מניחים בשקית זילוף עם צנתר משונן את הקצפת המוכנה ומזלפים על פני העוגה 6 תלוליות גדולות או תלוליות קצפת קטנות. מפזרים במרכז העוגה חופן של תלתלי שוקולד או שוקולד מגורר ומעל מפזרים את כדורי השוקולד החום והלבן. מכניסים למקרר לצינון.

דרגת הקושי: בינונית
משך ההכנה: כשעה וחצי 
סוג המנה: חלבית 


חטיף גרעינים בציפוי שוקולד מריר

אפשר להגדיל או להקטין את כמות הגרעינים והאגוזים לפי טעמכם האישי. גם את דרגת המתיקות הרצויה לכם אפשר לקבוע. 
החומרים (לתבנית מרובעת בגודל 24 ס”מ):
• ¼ כוס אגוזי מלך גרוסים
• ⅓ כוס פיסטוקים גרוסים
• ¼ כוס קשיו קצוץ
• ⅓ כוס אגוזי פקאן קצוצים
• ½ כוס גרעיני חמניות
• ⅓ כוס גרעיני דלעת
• ⅓ כוס שבבי שקדים מולבנים או שקדים שלמים גרוסים 
• ½ כוס פתיתי קוקוס
• 2 כפות שומשום
• ⅓ כוס טחינה גולמית 
• ½־¼ כוס דבש או מייפל או סילאן
• 2 טיפות וניל

לציפוי:
• 200 גרם שוקולד מריר שבור לחתיכות 
• מעט שמן
• 2־3 טיפות רום או וניל

חטיף גרעינים בציפוי שוקולד מריר (צילום: פסקל פרץ-רובין)
חטיף גרעינים בציפוי שוקולד מריר (צילום: פסקל פרץ-רובין)


אופן ההכנה:
מניחים את הגרעינים, האגוזים, הקשיו, השקדים, הפיסטוקים, הקוקוס והשומשום בקערה בינונית ומערבבים. מוסיפים את הטחינה הגולמית, הדבש (או הסילאן או המייפל) וטיפות הווניל ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.

משטחים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות, ואופים במשך 15־20 דקות, עד להשחמה והתייצבות. מוציאים ומצננים. 

שמים את השוקולד בכלי לשימוש במיקרוגל, מוסיפים מעט שמן וממיסים במספר פולסים במיקרוגל. מערבבים ומתבלים בווניל או רום. שופכים את הציפוי על תערובת הגרעינים, משטחים ומצננים היטב. 

מחלצים מהתבנית וחותכים לריבועים או שוברים בפרי סטייל. 

דרגת הקושי: קלה
משך ההכנה: כ־30 דקות 
סוג המנה: פרווה

עוגת שוקולד קלילה ועסיסית

החומרים (לתבנית מלבנית בגודל 20X33 ס”מ):
• 1 כוס קמח מנופה
• 1 כפית אבקת אפייה  
• 1 כוס אבקת קקאו ממותקת ("שוקולית") 
• ¾ כוס שמן 
• ¾ כוס סוכר
• ½ כוס שמנת חמוצה (100 גרם)
• 5 ביצים בגודל L

לציפוי:
• 50 גרם חמאה 
• 4 כפות סוכר
• 4 כפות אבקת קקאו מנופה
• 2 כפות מים
• 1 כף ברנדי
• 1 כפית רום

לעיטור:
• סוכריות צבעוניות 
• נשיקות מרנג ורודות קטנות 

עוגת שוקולד קלילה ועסיסית (צילום: פסקל פרץ-רובין)
עוגת שוקולד קלילה ועסיסית (צילום: פסקל פרץ-רובין)


אופן ההכנה: 
את העוגה הזאת אפשר להכין בשתי שיטות. בשיטה המהירה מערבבים את כל חומרי הבצק בקערה אחת עם מטרף עד לקבלת מרקם אחיד והומוגני. מעבירים לתבנית משומנת ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות. אופים במשך 30־40 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא נקי ויבש.   

בשיטה השנייה מקציפים את הביצים בשלמותן עם הסוכר עד לקבלת קציפה תפוחה ואוורירית. מוסיפים לקציפה בהדרגה ובתנועות קיפול את יתר החומרים ומבליעים למסה אחידה. מעבירים לתבנית משומנת ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות. אופים במשך 30־40 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא נקי ויבש.  

להכנת הציפוי: מערבבים את כל חומרי הציפוי בסיר על להבה בינונית תוך בחישה רצופה, עד לקבלת תערובת אחידה חלקה ובוהקת.
מוציאים את העוגה מהתנור. כשהעוגה פושרת, חותכים לריבועים בגודל הרצוי ויוצקים מעל את ציפוי השוקולד המוכן, כך שייספג בחריצים וישקה היטב את העוגה. מעטרים בסוכריות צבעוניות ומניחים במרכז כל ריבוע נשיקת מרנג ורודה.

דרגת הקושי: קלה 
משך ההכנה: כשעה 
סוג המנה: חלבית (פרווה בשימוש בשמנת צמחית במקום שמנת, וב"מחמאה" במקום חמאה)