בורקס תרד וגבינות

חומרים לכ-30 מאפים קטנים:

30 דפי אורז עגולים (מומלץ קטנים בקוטר 16 ס"מ)
3 כוסות עלי תרד קצוצים
חצי כוס בצל ירוק קצוץ
200 גרם פטה או בולגרית מפוררת
100 גרם קשקבל מגורדת
1 ביצה
4-5 כפות שומשום לציפוי 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות (עדיף טורבו) או 200 מעלות רגיל.
  2. מערבבים תרד קצוץ עם בצל ירוק, פטה, קשקבל וביצה בקערה.
  3. יוצקים מים לקערה שתוכל להכיל את דפי האורז. טובלים דף אורז למשך 10 שניות. שימו לב, זה קריטי. כי הכוונה היא רק להגמיש אותו, מבלי שיתרכך ממש.
  4. מניחים בקצה הדף כף מלית לרוחב ומתחילים לגלגל, בגלגול השני מקפלים את השוליים פנימה מימין ומשמאל וממשיכים לגלגל כך שמתקבל מאפה מלבני וסגור היטב, ללא סדקים וקרעים – זה חשוב. אם יהיה קרע המלית תיזל.
  5. מניחים במרווחים בתבנית עם נייר אפייה, מפזרים שומשום ואופים 40 דקות או עד שהמאפים שחומים יפה. מצננים מעט ומגישים עם ביצים קשות וירקות טריים. 

גלילות עוף פריכות עם רוטב צ'ילי מתוק (צילום: נמרוד סונדרס)
גלילות עוף פריכות עם רוטב צ'ילי מתוק (צילום: נמרוד סונדרס)

אגרול עוף פריך עם רוטב צ'ילי מתוק

מתכון קליל, טעים ופשוט להכנה של מלית עוף עטופה בשכבה דקה ופריכה של דף אורז. ומה עוד צריך? רוטב צ'ילי מתוק שיקפיץ את המנה וסלט ירקות בצד – ויש לכם ארוחה מושלמת.  

חומרים ל-8 מנות/ 16 גלילות

16 דפי אורז (מומלץ גדולים בקוטר 22 ס"מ)
חצי קילו עוף טחון
1 בצל מגורר דק
1 גזר מגורר דק
2 שיני שום כתושות
2 כפות רוטב סויה מאסטר שף
2 כפות רוטב צ׳ילי מתוק מאסטר שף
2 כפות עירית קצוצה
חופן כוסברה קצוצה (לא חובה)
מעט שמן לטיגון 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את העוף הטחון עם שאר חומרי המלית בקערה.
  2. טובלים דף אורז בקערה עם מים, כ- 20 שניות ומניחים על משטח עבודה. ממלאים ב-2 כפות מלית. מגלגלים, סוגרים שוליים מימין ומשמאל וממשיכים לגלגל כמו בלינצ׳ס או אגרול. מניחים בכלי משומן או מרופד בעלי חסה או כרוב.
  3. מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את הגלילות בחום בינוני 3-4 דקות מצד אחד ועוד 2-3 דקות מצד שני. מגישים חם עם רוטב צ׳ילי מתוק בצד.

שבלול צ'וקור בשר בדפי אורז (צילום: נמרוד סונדרס)
שבלול צ'וקור בשר בדפי אורז (צילום: נמרוד סונדרס)

מאפה שבלול ממולא בשר טחון וצנוברים

חומרים לתבנית עגולה בקוטר 22 ס״מ

12 דפי אורז (מומלץ גדולים בקוטר 22 ס"מ)
1 כוס מים
1 ביצה
1 כף שמן
1 כפית דבש
מעט פפריקה, מלח ופלפל שחור טחון טרי

למלית הבשר

3 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ דק
400 גרם בקר טחון
2 שיני שום קצוצות
מלח ופלפל שחור טחון טרי
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות כוסברה קצוצה
2 כפות צנוברים ו/או שקדים קצוצים וקלויים (לא חובה)
לציפוי: 2 כפות שומשום

אופן ההכנה:

  1.  מחממים תנור ל-190 מעלות.
  2. מכינים את מלית הבשר: מטגנים בצל עד להזהבה, מוסיפים בשר, שום ותבלינים ומטגנים עד לקבלת פירורים שחומים. מוסיפים עשבי תיבול וצנוברים קלויים. מורידים מהאש ומצננים.
  3. בקערה נוחה לטבילת דפי האורז, מערבבים את חומרי הבלילה: מים, ביצה, דבש, שמן ותבלינים.
  4. ממלאים ואופים: טובלים כל דף אורז בבלילה עד שמתגמש, מניחים על משטח עבודה, ממלאים במלית הבשר, מגלגלים לגליל (בלי לסגור את השוליים) ומניחים בתבנית בצורת שבלול. ממשיכים בהרכבת השבלול מהמרכז ועד לשוליים. מפזרים שומשום ואופים חצי שעה עד להזהבה. מצננים מעט כדי לתת לעלים להתמצק. אם רוצים אפשר לחמם שוב.

המתכונים באדיבות המותג הקולינארי מאסטר שף