פסטה עם פלפלים, חצילים, זיתים ובולגרית המרכיבים (ל־4־6 מנות):
2 חצילים חתוכים לקוביות בגודל 1½ סמ"ר
מלח ופלפל
1 כף עלי תימין
⅓ כוס שמן זית
3 פלפלים אדומים
500 גרם פסטה מבושלת לפי הוראות היצרן
½ כוס זיתים קצוצים דק
4 שיני שום כתושות
200 גרם גבינה בולגרית 5% "פיראוס" מפוררת
½ כוס פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל־220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מפזרים את קוביות החצילים בתבנית, בוזקים מלח ופלפל, מפזרים מעל את עלי התימין ומזלפים 2 כפות שמן זית. אופים כ־25 דקות, עד שהחצילים זהובים ורכים.

שמים את הפלפלים בשלמותם בתבנית ואופים יחד עם החצילים. אפשר להניח את התבנית על תחתית התנור ולאחר רבע שעה להפוך את הפלפלים. כשהחצילים מוכנים, מוציאים אותם מהתנור, מכבים את התנור ומשאירים את הפלפלים ל־15 דקות נוספות. קולפים את הפלפלים וחותכים לריבועים קטנים.

מערבבים את הפסטה החמה עם החצילים, הפלפלים, הזיתים, השום, יתרת שמן הזית, הגבינה הבולגרית והפטרוזיליה ומגישים.