בין אם אתם מארחים או מתארחים, בליל הסדר הקרוב לא תוכלו לפספס את הנתח שתופס בתקופה האחרונה מקום של כבוד בכל ארוחת שישי וחג.מדובר על נתח שמתאים לכל בישול, בין בתבשיל ארוך בתנור או סתם בעל האש.

לכבוד חג הפסח, רשת חצי חינם ממליצה לכם על מתכון מושלם לאסאדו עם ירקות שורש ויין בתנור של השף חיים כהן

מצרכים 

  • 2.5 ק״ג אסאדו 
  • שתי כוסות יין לבן
  • 2 בצלים סגולים
  • 6 שיני שום
  • 1 ענף סלרי אמריקאי
  • 3 גזרים
  • צרור טימין
  • 10 שזיפים מיובשים ללא גרעינים
  • 750 גרם ארטישוק ירושלמי
  • 1 מקלות קינמון ( לא חובה )
  • כף סילאן
  • כף רכז רימונים
  • כפית זרעי כוסברה
  • כפית רסק עגבניות


הכנה

  • מתבלים את נתח הבשר במעט מלח ופלפל שחור ומניחים על מחבת לוהטת שמתאימה גם לתנור.
  • צורבים את הבשר כשתי דקות מכל צד.
  • מוסיפים את הירקות והתבלינים לעוד כחמש דקות לצריבה יחד עם הבשר.
  • ממש לפני שהירקות מקבלים את הצבע שלהם, מוסיפים את היין הלבן ומבשלים כחמש דקות כשהיין רותח (מבעבע קלות).
  • מכסים את הבשר במים רותחים ומבשלים עוד כחמש דקות ברתיחה.
  • לאחר שהתאדו מעט נוזלים, מכסים את המחבת היטב בנייר אפייה ומעליו בנייר כסף.
  • את המחבת העטופה מכניסים לתנור ב-130 מעלות למשך חמש וחצי שעות, במהלכם הנתח והירקות יספגו את שלל הטעמים שבסיר וימלאו את החדר בניחוח החג.

בתאבון!

אורית שלום בג, סמנכ"לית שיווק וסחר ברשת חצי חינם: ״אנחנו מזמינים את כולם להגיע לעשות קניות לחג בסניפי חצי חינם וליהנות מהמבצעים הרבים בקצביה, במחלקת הדגים הטריים ובכול המחלקות. תגברנו את כמות נותני השירות, נערכנו עם מלאים גדולים ואנחנו מוכנים לתת מענה מעולה לכול מה שצריך לחג. פסח שמח לכולם״.

סניף ברשת כל - בו חצי חינם (צילום: דן לב)
סניף ברשת כל - בו חצי חינם (צילום: דן לב)