פאמפקין ספייס לאטה, המרכיבים (ל–2 כוסות):
- 50 גרם דלעת
- 2 כוסות חלב תנובה (ניתן להשתמש בתחליף צמחי)
- 1 כפית דבש
- ⅓ כפית קינמון
- ⅓ כפית ג'ינג'ר טחון
- ⅓ כפית אגוז מוסקט
- 1 כפית וניל
- 2 כפיות קפה נמס או מגורען (מהסוג שאוהבים)
- 2 כפות מים רותחים
אופן ההכנה:
- מקלפים את הדלעת ופורסים לקוביות.
- מעבירים לכלי חסין לחום, מכסים בניילון נצמד ומבשלים במיקרוגל 8־10 דקות או עד ריכוך.
- מועכים את הדלעת במזלג, עד לקבלת מחית חלקה.
- מכניסים לסיר את החלב, התבלינים ו־3 כפות ממחית הדלעת. מחממים על אש בינונית, מביאים לרתיחה ומערבבים.
- שופכים את בלילת החלב החמה לכוס ומקציפים במקצף ידני.
- ממיסים את הקפה הנמס ב־2 כפות מים רותחים. שופכים את הקפה לכוס עם החלב.
- מפזרים מעל מעט קינמון ומגישים.