טארט תפוחים מהיר הכנה

המרכיבים (ל–10 מנות):

  • 1 חבילה (600 גרם) בצק עלים חמאה "מעדנות" מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
  • 2־3 תפוחי עץ ירוקים מזן סמית
  • 1 לימון סחוט טרי
  • 25 גרם חמאה "תנובה" חתוכה לקוביות
  • 1 כף סוכר וניל
  • 3 כפות דבש/סילאן

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור ל־200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • פורשים ליריעה את הבצק המגולגל, מניחים מעל צלחת גדולה וחותכים סביבה לקבלת צורת עיגול. מעבירים לתבנית.
  • מקלפים את התפוחים, מוציאים את הליבה וחותכים לפרוסות דקות. כדי שהתפוחים לא ישחירו, מניחים אותם בקערה עם מיץ הלימון ומערבבים.
  • מסדרים את פרוסות התפוחים על עיגול הבצק ומשאירים שוליים היקפיים ברוחב של 2 ס"מ. מגלגלים את השוליים פנימה כדי ליצור "מעקה" שימנע מהמיצים לזלוג החוצה. מפזרים את חתיכות החמאה בין פרוסות התפוחים ומפזרים את סוכר הווניל.
  • אופים בתנור עד שהטארט שחום ופריך, 20־25 דקות.
  • מחממים את הסילאן ובעזרת מברשת מזגגים את התפוחים.