לחם–ארוחה במילוי פטה, פלפל קלוי וביצה

המצרכים:

  • 350 גרם (½2 כוסות) קמח שמרים או קמח לבן + 1 כפית גדושה שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • ¾ כוס (180 מ"ל) מים
  • 3 כפות שמן זית
  • ¾ כפית מלח

למילוי:

  • 3 פלפלים קלויים וקלופים
  • 150–200 גרם פטה כבשים 5% או 20% פיראוס
  • 5 ביצים קשות
  • חופן עלי אורגנו (לא הכרחי)

לציפוי:

  • 1 ביצה טרופה
  • 1 כף קצח או שומשום


אופן ההכנה:
שמים בקערת מערבל את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים. מוסיפים את המים ושמן הזית ומערבבים ידנית או במיקסר בעזרת וו הלישה לעיסה דביקה לא אחידה. מוסיפים מלח ומערבלים 5־6 דקות לבצק גמיש וחלק. מכסים בניילון רופף ומניחים לתפוח כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מניחים נייר אפייה מקומח קלות על משטח העבודה. מעבירים אליו את הבצק ומרדדים למלבן בעובי של 1־1.5 ס"מ ובאורך של כ־35 ס"מ.
מפזרים על הבצק את הפטה, מניחים את הביצים בשורה לאורך הצלע הארוכה ומניחים לידן את הפלפלים. מפזרים אורגנו. מקפלים את שולי הבצק מימין ומשמאל פנימה ומגלגלים לגלילה. מניחים בתבנית כך שה"תפר" בתחתית. מכסים בניילון רופף או במגבת ומניחים לבצק לתפוח כ־40 דקות (בערך ב־50%, הוא לא צריך להכפיל את נפחו).

מחממים את התנור ל־200 מעלות. מברישים את הגלילה בביצה טרופה ובוזקים קצח או שומשום. אופים כ־30 דקות עד שהמאפה שחום היטב גם בתחתיתו. ממתינים לפחות 30 דקות לפני הפריסה.