הימים הופכים יותר ויותר חמים, ולרובנו לא מתחשק לבלות במטבח, בין הכיריים לתנור. זה כנראה הזמן המתאים להכנת ארוחות מהירות - ברבע שעה עד חצי שעה - שישביעו את כל בני הבית, כמו מקרוני וירקות ברוטב עגבניות, לצד נתחי חזה עוף מתובלים וצלויים על מחבת פסים.

אל תשכחו לשלב בהכנת הארוחה את הילדים, שיכולים לקלף, לחתוך ולבחוש. מניסיוני, כשהילדים נוטלים חלק בהכנת הארוחה, הם גם בדרך כלל מסיימים את כל האוכל בצלחת. 

לעוד מתכונים של פסקל, לחצו כאן

מקרוני וירקות ברוטב עגבניות לצד נתחי חזה עוף מפולפלים
החומרים למקרוני ברוטב עגבניות (ל־4 מנות):

  • 5 כפות שמן
  • 1 בצל גדול קלוף חתוך לרבעים ופרוס דק
  • 8 שיני שום קלופות, שטופות וקצוצות
  • 1 פלפל אדום חתוך לקוביות גסות
  • 4 כפות רסק עגבניות
  • 2 עגבניות גדולות שטופות וחתוכות לקוביות
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית פלפלת אדומה מתוקה
  • 1 כף בזיליקום קצוץ
  • 4־4 1/2 כוסות מים
  • 1 שקית מקרוני מספר 8 (250 גרם)
  • אם אתם אוהבים חריפות, אפשר להוסיף 1/2 כפית סחוג אדום, פלפל צ'ומה, אריסה או פלפל שטה אחד

חזה עוף (צילום: פסקל פרץ-רובין)
חזה עוף (צילום: פסקל פרץ-רובין)

להגשה:

  • 1/4 כוס פטרוזיליה, בזיליקום וכוסברה קצוצים דק

החומרים לנתחי העוף (ל־4 מנות):

  • 500 גרם חזה עוף מחולק לארבעה נתחים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כפית שום כתוש
  • 1/4 כפית פפריקה חריפה (לא חובה)
  • 1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק
  • 1/2 כפית תימין קצוץ
  • מלח, פלפל ופפריקה לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. מחממים שמן בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את הבצל והשום הקצוצים ומטגנים עד לקבלת גוון זהוב. מוסיפים את קוביות הפלפלים, מאדים 2־3 דקות ומוסיפים את רסק העגבניות ואת קוביות העגבניות. מערבבים ומוסיפים את התבלינים.

2. יוצקים את המים לסיר, בוחשים ומבשלים מכוסה על להבה בינונית עד לרתיחה. מוסיפים את המקרוני ומבשלים על להבה בינונית עד לריכוך המקרוני (במידת הצורך אפשר להוסיף עוד חצי כוס מים). טועמים ומתקנים תיבול בהתאם ומסירים מהלהבה. מפזרים מעל את הפטרוזיליה, הבזיליקום והכוסברה הקצוצים דק.

3. במקביל להכנת המקרוני מכינים את נתחי חזה העוף: שוטפים ומנגבים היטב את נתחי חזה העוף. מערבבים בקערה את כל החומרים ומשהים כמה דקות במקרר. מחממים היטב מחבת פסים וצולים את הנתחים 3־4 דקות מכל צד עד לקבלת גוון חום זהבהב. מגישים את המקרוני לצד נתחי חזה העוף.