מאפינס לימון ותותים טבעוניים

החומרים:
1 כוס קמח תופח
גביע מעדן סויה BIO "סויה תנובה"
3 כפות מיץ לימון
3 כפות משקה שקדים "תנובה" או משקה סויה "סויה תנובה"
1 כפית קליפת לימון מגוררת
1 כף חומץ
⅓ כוס שמן
¼ כוס סוכר
קורט מלח

לרוטב תות:
5־6 תותים נקיים טריים, או סנפרוסט מופשרים
2 כפות אבקת סוכר
להגשה:
אבקת סוכר

אופן ההכנה:
טוחנים את התותים ואבקת הסוכר לרוטב חלק. משמנים תבנית מאפינס ומחממים תנור ל־180 מעלות. לאחר מכן, שמים בקערה את מרכיבי המאפינס למעט הקמח ומערבבים לעיסה אחידה. מוסיפים את הקמח ומערבבים לעיסה אחידה (נמנעים מערבוב יתר). מחלקים את העיסה בין תבניות המאפינס. שמים בכל מאפין כפית רוטב תות ובעזרת שיפוד או קצה סכין מערבבים קלות כך שנוצרת דוגמת שיש. אופים כ־25 דקות, מוציאים לאחר שקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא נקי. מצננים מעט, בוזקים אבקת סוכר, מזלפים את יתרת רוטב התות ומגישים