קיש פטריות וכרובית לפסח
החומרים:

  • 3־4 מצות
  • ⅔ כוס חלב תנובה
  • 1 ראש כרובית בגודל בינוני, חתוך לפרחים
  • 1 סלסילת פטריות חתוכות לפרוסות
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כף עלי מרווה טריים, חתוכים (לא חובה)
  • ½1 מכלים (375 מ"ל) שמנת לבישול 10% "השף הלבן"
  • 4 ביצים בגודל L
  • 75 גרם פתיתי עמק
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל־180 מעלות ומשמנים את התבנית.

טובלים את המצות בחלב למשך כחצי דקה, מניחים על תחתית התבנית בשתי שכבות וחותכים לקבלת צורת התחתית. מעבירים לאפייה של 10 דקות בתנור, עד שהתחתית הופכת מעט "קרנצ'ית". מוציאים ומצננים בטמפרטורת החדר.

הכנת המילוי: משאירים את התנור פועל על 180 מעלות. מניחים את פרחי הכרובית בקערה ומכסים אותם במים רותחים ל־2־3 דקות, ומסננים. מחממים מחבת עם שמן ומטגנים על אש גבוהה את הפטריות כ־4 דקות, עד שהן מזהיבות מעט. בקערה בינונית מערבבים את השמנת והביצים ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים פתיתי עמק ומרווה ומערבבים.
 
הרכבה: מניחים את הירקות על הבסיס ויוצקים מעל את הבלילה. אופים 40־45 דקות או עד שמרכז הקיש יציב. מצננים 2־3 דקות ומגישים.