ילדיי מבקשים ממני דרך קבע להכין להם עוגה בחושה. היות שההכנה שלה קלה ומהירה, אני כל הזמן מחפשת את הדרכים לשדרגה ולהוסיף לה עניין. לפעמים אני מוסיפה טעמים וניחוחות מיוחדים, לפעמים מכינה על בסיס חלבי ולפעמים פרווה, לפעמים מוסיפה לה פירות מסוכרים או נטיפי שוקולד ולפעמים מכינה אותה בשילוב עיסת קקאו ליצירת עוגת שיש, כלומר עוגה בשני צבעים. כמו כן, לפעמים היא נאפית בסיר פלא ולעתים בסיר עגול, אך לרוב היא נכנסת לתבניות אינגליש קייק.

הפעם החלטתי להכין עוגה בחושה על בסיס אבקת קקאו בלבד. את העיסה הכנסתי לתבנית מעוטרת, ולאחר האפייה קישטתי בזיגוג סוכר ובפרחים. התוצאה: עוגה נימוחה אשר נשמרת במיטבה כמה ימים ולא מפסיקה לקצור שבחים.

למתכונים נוספים

עוגת שוקולד בחושה - החומרים (לתבנית מעוטרת בקוטר 24 ס"מ):

  • 4־3 ביצים (3 גדולות או 4 קטנות)
  • ¼1 כוסות סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל או 2־3 טיפות תמצית וניל משובחת
  • ½ כוס שמן
  • 2 כוסות מים או מיץ תפוזים (או יוגורט - אם לא מעוניינים בגרסת הפרווה)
  • ¾1 כוסות קמח מנופה (אפשר קמח כוסמין)
  • ¾ כוס אבקת קקאו מנופה
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • חופן נטיפי שוקולד (לא הכרחי)

לציפוי:

  • 150 גרם אבקת סוכר
  • 1 כפית מיץ לימון (אפשר עוד ½־2 כפיות, תלוי במידת הסמיכות הרצויה של הזיגוג)

לעיטור:

  • פרחים קטנים

אופן ההכנה:

1. מכניסים לקערה רחבה את הביצים, הסוכר, סוכר הווניל, השמן והמים או מיץ התפוזים ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה.

2. מוסיפים בהדרגה ותוך כדי בחישה את הקמח, אבקת הקקאו, אבקת האפייה, המלח ונטיפי השוקולד ומערבבים היטב לקבלת עיסת בצק חלקה וללא גושים.

3. משמנים את התבנית המעוטרת בתרסיס שמן. מעבירים את עיסת הבצק אל התבנית ומשטחים קלות.

4. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות ואופים במשך 35־40 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי ויבש. מוציאים ומניחים על רשת ברזל.

5. משחררים את הדפנות מהתבנית ומוציאים את העוגה. מניחים על רשת צינון. מכינים את ציפוי הסוכר. בקערית מערבבים את כל חומרי הציפוי ויוצקים בזילוף אחיד על פני קוטר העוגה. נותנים לו לנזול בין פיתולי ועיטור העוגה. מצננים ומעטרים עם הפרחים הקטנים.  

טיפסקל

  • לטעם ולניחוח: עוגות בחושות לובשות צורה בהתאם לתוספות שאותן תוסיפו לבצק כמו תמרים, אגוזים, צימוקים, פירות מיובשים, חמוציות, פירות טריים ועוד. גם סוג התבלינים שבהם תשתמשו יניב קשת של ניחוחות וטעמים, למשל זנגביל, ציפורן, קינמון, הל ואגוז מוסקט.
  • לציפוי: רוצים ציפוי בגוון אחר? אפשר לשלב מעט אבקת נס קפה או כפית אבקת שוקולית, וכך תקבלו גוון שוקולד או גוון מוקה.