בננות ידועות בערכן התזונתי הרב לבריאות הגוף, אך מסתבר שגם קליפות הבננה מכילות יתרונות מרשימים. אם אתם אוהבים בננות, חשבו פעמיים לפני שאתם משליכים את הקליפות.
לפי אתר "סיינס אלרט" (Science Alert), מחקר מדעי הוכיח שבישול קליפות בננה, ייבושן וטחינתן לקמח, יכול לשמש כמרכיב באפייה שמתחרה ולעתים אף עולה על קמח רגיל מבחינת טעם ויתרונות בריאותיים.
למרות שבישול עם קליפות בננה עשוי להישמע מוזר, התוצאות מבטיחות. המחקר הוכיח שעוגות שהוכנו עם 7.5 אחוזים קמח קליפות בננה זכו לאהדת הטועמים, שלא הבחינו בהבדל משמעותי בטעם בהשוואה לעוגות רגילות.
נמצא כי העוגות המועשרות בקליפות היו עשירות יותר בסיבים תזונתיים, מגנזיום, אשלגן ונוגדי חמצון התורמים להתמודדות עם מחלות כרוניות וסרטן.
המחקר גילה שהחלפת עד 10% מקמח החיטה בקמח קליפות בננה יכולה להעשיר את הלחם בתכולה גבוהה יותר של חלבונים, פחמימות ושומנים.
אל תגידו לא ידענו - הטבה מיוחדת למי שרוצה ללמוד אנגלית. לחצו כאן לשיעור ניסיון מתנה וללא התחייבות>>
בנוסף לערכו התזונתי, קמח קליפות בננה הראה תכונות המאריכות את חיי המדף של מוצרי אפייה. העוגות שמרו על איכותן עד 3 חודשים בטמפרטורת החדר.
מחקר שנערך לאחרונה על עוגת קליפת בננה הראה גם שהקליפה הצהובה של הפרי מוסיפה צבע טבעי למאפה, בנוסף לתרומתה התזונתית.
יתרה מכך, צריכת קליפות בננה אינה רק אפשרות בריאה, אלא גם מסייעת בהפחתת בזבוז מזון. כ-40% ממשקל הבננה נמצא בקליפתה, ובמרבית המקרים, קליפה זו העשירה בחומרים מזינים נזרקת.
לכן, בפעם הבאה שאתם מקלפים בננה כדי ליהנות מהפרי הטעים שבתוכה, שקלו לשמור את הקליפה ולנצל אותה. בוודאי לא תתחרטו.