עוגיות שוקולד וקוקוס מושלגות ללא גלוטן
מצרכים (כ-25 יחידות):
200 גרם שוקולד מריר איכותי (לפחות 60% קקאו)
50 גרם חמאה (או שמן קוקוס במרקם מוצק)
2 ביצים
2 כפות קורנפלור
1 כפית תמצית וניל
¾ כוס סוכר (150 גרם)
½ כוס קקאו איכותי
½ כוס קמח שקדים (60 גרם)
½ כפית אבקת אפייה (ללא גלוטן)
קורט מלח
לציפוי:
½ כוס סוכר לבן רגיל
½ כוס אבקת סוכר מנופה
אופן ההכנה:
1. המיסו את השוקולד והחמאה יחד (בבן מארי או בפולסים קצרים במיקרוגל), וערבבו לתערובת חלקה. צננו מעט.
2. הקציפו בקערה נפרדת את הביצים עם הסוכר ותמצית הווניל עד שהתערובת בהירה ותפוחה.
3. הוסיפו את תערובת השוקולד והמשיכו לערבב עד לאיחוד.
4. נפו והוסיפו את הקקאו, קמח השקדים, הקורנפלור, אבקת האפייה והמלח. ערבבו עד שהתערובת אחידה.
5. שפכו את הבצק לתבנית מלבנית קטנה (כ-20X20 ס”מ) מרופדת בנייר אפייה, שטחו לגובה אחיד וכסו.
6. הכניסו למקרר לשעה לפחות, עד שהבצק מתמצק.
7. חממו תנור ל-170 מעלות.
8. חתכו את הבצק למרובעים אחידים בגודל של כ-2.5 ס”מ.
9. גלגלו כל מרובע תחילה בסוכר לבן רגיל, ואז באבקת סוכר – וודאו ציפוי נדיב מכל הצדדים.
10. סדרו את העוגיות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, במרווחים.
11. אפו במשך 5 דקות – העוגיות יתפחו, יסדקו ויישארו רכות במרכז.
12. צננו לחלוטין – העוגיות מתייצבות לאחר האפייה.
לא רק בפסח
מעבר להיותו מותאם לפסח – קוקוס הפך לסמל של חדשנות במטבח הצמחי: הוא לא רק מחליף שמנת או חלב, אלא מוסיף אופי וטוויסט מעניין. בדיוק בגלל זה – קשה היום לדבר על קולינריה של פסח בלי להזכיר את הקוקוס.
"אם פעם קוקוס היה שייך בעיקר לעוגיות של פסח, בשנים האחרונות הוא תפס מקום של כבוד כמעט בכל קטגוריה אפשרית" אומרת נעמה גל שבת, מנהלת שיווק מעדנים וגבינות במחלבות שטראוס, "ממשקה ועד לממרח, מקינוח ועד לנשנוש. "קוקוס נחשב היום לרכיב טבעי, צמחי ו"אקזוטי" עם ניחוח בריא ותחושת פינוק" מה שהופך אותו לאידיאלי במיוחד בפסח – כשגם מגבלות החג וגם מגבלות תזונתיות (כמו ללא גלוטן וללא לקטוז) מכוונות את הצרכנים לחפש פתרונות מגוונים".
מותגים רבים מזהים את ההזדמנות ומרחיבים את ההיצע: אפשר למצוא היום טעמי קוקוס בממרחים, יוגורטים פרי, חטיפי אנרגיה, עוגיות, גלידות, שמנת מתוקה על בסיס קוקוס, תחליפי חלב לקפה, מעדנים, קפה ואפילו תערובות לאפייה ביתית. בין המוצרים החדשים שהושקו לאחרונה: מילקי TRIO שוקולד וקוקוס של שטראוס – שילוב של פודינג קוקוס, שכבת מוס אוורירית בטעם שוקולד ומעליה הקצפת האהובה של מילקי, קפסולות קפה קר בטעם קוקוס, מהדורה המיוחדת של עלית, גליליות קוקוס טבעיות של וילי פוד, נוזל קוקוס וקרם קוקוס באחוזי שומן שונים המצטרפים למגוון רחב של מוצרי בישול ואפייה של המותג 'השף הלבן' של תנובה ועוד.
"מה שהיה בעבר רכיב קצת נוסטלגי ומוגבל" מוסיפה גל שבת, "נכנס בגדול אל תוך הקולינריה המודרנית, ובעיקר לשוק תחליפי החלב, המאפים והחטיפים".