לא תמיד פשוט למצוא מה לאכול בפסח, במיוחד אם אתם נמנים על אלו המכנים עצמם "פודיז". כמובן שההגבלות בפסח על המתכונים האהובים שלנו גדלות אך עם השנים נראה שמצאו את הפתרונות הקולינריים לחג. והרי הם לפניכם.

שכניה
המסעדה של השף לוטם דרעי, הקרויה על שמו, ביישוב שכניה שבגליל המערבי, מציעה תפריט כשר לפסח לאוכלי קטניות. באווירה של שלווה פסטורלית, מול נוף גלילי מרהיב ופורח, הסועדים יוכלו ליהנות ממאכלים חלביים, ביניהם בוראטה, רביולי מנגולד ומבחר מנות ים־תיכוניות עם טוויסט גלילי (054־6847376).

טבריה
פיתה מקמח תפוח אדמה גחלים תהיה כוכבת הערב ב־”PEOPLE”, המסעדה הססגונית בחוף נמוס שבכנרת, המשלבת די.ג’יי ומופעי רקדניות ואש. הפיתות יוגשו לצד אסאדו מפורק עם צ’ילי חריף ושקדים מסוכרים (115 שקלים), ופילה בקר בגריל על מצע קרם פירה ושערות בטטה (220 שקלים) (053־5537335).

האנטריקוט של ציון בר מסעדה פיפל כנרת (צילום: גליה אבירם)
האנטריקוט של ציון בר מסעדה פיפל כנרת (צילום: גליה אבירם)

רחובות
חובבי הסושי ימצאו מקום כשר ב”אוטוטו”, שמציעה שלל קומבינציות סושי וקוקטיילים. המסעדה האסייתית ברחובות תגיש, בין השאר, סשימי סטייל (56 שקלים), ומנות ווק ואורז כמו צ’זואן (64 שקלים) ופאד סיו (69 שקלים) ומבחר ראמנים (החל מ־67 שקלים) (3901*).

אוטוטו (צילום: אנטולי מיכאלו)
אוטוטו (צילום: אנטולי מיכאלו)

ירושלים
מסעדת צדקיהו, המוסד הירושלמי הפועל מאז 1992, תהיה פתוחה במהלך חול המועד ותמשיך להציע את כל המגוון הרחב של המנות המוכרות, במתכונת כשרה לפסח. המסעדה, הידועה באוכל האותנטי והטרי שלה, תעניק חוויית אירוח ירושלמית לכל המשפחה (02־6733379).

צדקיהו (צילום: נתנאל ישראל)
צדקיהו (צילום: נתנאל ישראל)

חיפה
הבייקרי של אורין לוי בחיפה מציע תפריט דליקטסים משובח, שכולל לדוגמה את כריך סלט הביצים הידוע של הקונדיטוריה ב־28 שקלים, עוגות שמרים שוקולד ללא גלוטן ב־59 שקלים, עוגות בחושות XL ב־59 שקלים וקינוחי ויטרינה ב־42 שקלים (054־2884551).

הבייקרי של אורין לוי  (צילום: לירן מימון)
הבייקרי של אורין לוי (צילום: לירן מימון)

תל אביב
במסעדת הפיין דיינינג “דריה”, הנחשבת למסעדה הכשרה הטובה בישראל, יגישו בפסח, בין השאר, פילה בר ים בגריל עם בצל ספרדי, תרד, לימון ושום (164 שקלים) וקוביות טונה נאה עם זרעי עגבנייה, צ׳ילי ירוק קצוץ, פינגר ליים וחלמון כבוש (98 שקלים). למביני עניין (03־5202127).

דריה (צילום: ספיר קוסא)
דריה (צילום: ספיר קוסא)

ראשון לציון
הסניף הכשר (סניף מערב) של רשת “גן סיפור” בראשון לציון מציע, לדוגמה, מצה בריי סלמון מעושן עם קרם שמנת, סלמון וסלט; ולזניה חצילים – שכבות מצה, מילוי גבינות, פסטו, כרישה, שכבות חציל ורוטב נפוליטנה. הסניפים הכשרים באשדוד ובירושלים יגישו תפריטים זהים (072־3360999).

גן סיפור (צילום: איציק בראל)
גן סיפור (צילום: איציק בראל)

שדה משה
"קפה פלורה בחווה" הוא עגלה מושקעת הממוקמת בחוות סוסים טיפולית במושב שדה משה הצמוד לקריית גת ומוקפת במרחבים ירוקים. המקום יציע לחג מגוון כריכים כמו קפרזה ועיזים, סלטים כסלט אגסים, קינוחים ומשקאות מיוחדים. זהו מרחב שמקדם קהילה, אמנות ושילוב אנשים עם מוגבלויות (054־7028333).

קפה פלורה בחווה (צילום: הילה דפנה)
קפה פלורה בחווה (צילום: הילה דפנה)

באר שבע 
הסניף הכשר של רשת BLACK בישפרו פלאנט בבאר שבע יגיש תפריט מותאם לחג שמבוסס על ההמבורגרים המשובחים של הרשת. התפריט יוגש גם בסניפים הכשרים האחרים – פתח תקווה, גבעתיים, חיפה ועזריאלי תל אביב. אל תוותרו על שיפוד האנטרקוט עם הסחוג החריף (08־8638877).

בלאק (צילום:  עוז אוחיון)
בלאק (צילום: עוז אוחיון)

יותר מ־30 יינות למזיגה בכוסות ויותר מ־400 בקבוקי יין שונים מיקבים מהארץ ומהעולם יחכו לכם ב"טייסטינג רום", בר יין שממוקם במבנה טמפלרי בפארק שרונה בתל אביב. יהיו גם מנות שהותאמו לפסח כקרפצ׳יו סלק, סשימי סלמון, פלטת גבינות, סלמון מאודה במעטפה ועוד (בהשגחת צהר, לאוכלי קטניות) (03־5333213). 

טייסטינג רום (צילום: חיים יוסף)
טייסטינג רום (צילום: חיים יוסף)