עברה כשנה מאז השקתו של ה-Phone (2a) של הסטארטאפ הבריטי Nothing ועכשיו אנחנו מקבלים את ה-Phone (3a), דגם משודרג השומר על אותה רמת מחיר. מחירו של הסמארטפון החדש מתחיל מ-1,350 שקל לגרסת הכוללת 8 גיגה זיכרון עבודה (RAM) ונפח אחסון של 128 גיגה ומגיע עד 1,600 שקל לגרסה הכוללת 12 גיגה ו-256 גיגה.
עיצוב: Nothing Phone (3a) – שומר על המראה השקוף
ל-Nothing יש עיצוב מיוחד משלה, הנשמר בסמארטפונים וגם במוצרים אחרים שהיא מייצרת, כמו אוזניות. ה-Phone (3a) לא שונה בכך, הוא מגיע עם גב שקוף החושף את החלקים הפנימיים שלו, לצד תאורה אחורית לבנה, המאירה בקצב משתנה על-פי סוג ההתראה המתקבלת במכשיר. אפשר להבדיל בקלות בין הדגם החדש לקודם, בזכות כך שבמקום שתי עדשות בגב המכשיר, עכשיו יש שלושה.
מבחינת מיגון אנחנו מקבלים זכוכית מסוג Panda Glass במקום זכוכית של חברת Corning בה החברה השתמשה בדור הקודם (זכוכית בה רוב היצרניות בשוק משתמשות). המיגון שודרג לתקן IP64, מה שאומר שאין לו בעיה לספוג רטיבות (לא טבילה במים) ואבק קל. הסמארטפון לא קל והוא שוקל 201 גרם והעובי הוא 8.4 מ״מ.
מסך: Nothing phone (3a) – מסך גדול ובהירות גבוהה
יצרניות הסמארטפונים אוהבות לשים מסכים גדולים במכשירים בקטגוריית הביניים והדבר לא שונה ב-Phone (3a). מדובר במסך בגודל 6.77 אינץ׳ בטכנולוגיית AMOLED המציעה לו צבעים עשירים, קצב רענון תמונה של 120 הרץ המספק תנועה חלקה בממשק ובהירות המגיעה בשיא ל-3000 ניטים ומצב רגיל ל-800 ניטים. אני לא התקשיתי לצפות בו באור שמש.
ממשק: מגיע עם ג׳ימיני והקף לחיפוש
שתי תכונות שאנחנו רואים יותר ויותר בסמארטפונים בשנה האחרונה הן העוזרת AI של גוגל – ג׳ימיני הניתנת כאן להפעלה באמצעות לחיצה ארוכה על כפתור ה-Power וגם תכונה הקף לחיפוש (Circle to Search) גם היא של גוגל. זאת מאפשרת באמצעות לחיצה ארוכה על תחתית המסך להזניק אותה ואז לחפש כל דבר המופיע על המסך ברשת, רק באמצעות הקפה שלו עם האצבע. מדובר בתכונה מעולה ונוחה לשימוש.
ה-Phone (3a) מגיע עם אנדרואיד 15 (כולל 3 עדכונים למערכת ההפעלה) והממשק OS 3.1 של Nothing הבנוי במראה רטרו ומעט אפרורי. מדובר בממשק נקי עם מעט אפליקציות צד שלישי שהחברה מתקינה, למרות שהיא עכשיו הוסיפה גם גלרייה משלה ולא מסתפקת בזאת של גוגל.
תוספת של Nothing בממשק הוא – Essential Space. מדובר בתכונת AI, אותה ניתן להפעיל באמצעות כפתור יעודי בצד הימני של המכשיר (שגרם לי להפעיל אותו יותר מדי פעמים מבלי שרציתי). מדובר במרכז לכל הצילומי מסך, הערות קוליות, תזכורות ועוד. באמצעות AI הוא מסדר את התוכן בצורה טובה יותר ומאפשר גישה מרוכזת אליו. מה שנחמד, שאתם יכולים לצלם תמונת מסך ואז להכתיב בקול טקסט שיזכיר לכם מה רציתם כאן. גם ההקלטה הקולית תשמר כאן וגם התמלול לעברית עובד.
חומרה: עובד חלק, אבל אין eSIM
מבחינת מעבד, מדובר ב- Snapdragon 7s Gen 3, לא זה כמובן שתמצאו במכשירי דגל, אבל הוא עובד חלק ואני לא זוכר שנתקלתי בבעיית ביצועים כלשהי שעבדתי איתו. הבלוטות׳ הוא 5.4, ה-WiFi מגיע רק בגרסה 6 (אפילו לא 6e, אבל כנראה שבמקרה הזה לא מדובר בנתון קריטי) ויש NFC.
אין כאן גם התקן eSIM עבור חיבור למפעילות סלולריות ללא סים פיזי. אם אתם רוצים כזה, תרכשו את ה-phone (3a) Pro ב-1,950 שקל.
מצלמה: מערך צילום עם 3 חיישנים
תחום הצילום הוא תמיד נקודה רגישה בסמארטפונים ברמות המחיר הבינוניות, אבל נראה שבסך הכל ב-Nothing הצליחו להגיע לאיזו נקודת איזון סבירה. מדובר כאן במערך צילום בעל 3 חיישנים: שני חיישנים 50 מגה פיקסל, אחד חיישן ראשי עם מייצב תמונה אופטי והשני טלפוטו עם זום אופטי כפול 2 ועוד חיישן 8 מגה פיקסל לצילום רחב (120 מעלות). מדובר בתמונות באיכות טובה ביחס לקטגוריה, אל תצפו לאיזו רמת חדות גבוהה ויש לפעמים גם תחושה של עודף עיבוד ולפעמים צבעים מעט חיוורים, אבל עבור צילומים לשיתופים ברשתות החברתיות זה הרבה יותר ממספיק,
מצלמת הסלפי מגיעה עם חיישן 32 מגה פיקסל, היא הצליחה לייצר תמונות לא רעות, אבל בצילומי דיוקן הייתה תחושה מעט לא טבעית.
סוללה: ביצועי סוללה מוצלחים
זמן העבודה שהסוללה מספקת כאן מוצלח, לי הוא החזיק משעה שבע בבוקר ועד חצות ונשארו לי 30% אנרגיה. מדובר בזמן מסך של ארבע וחצי שעות. הסוללה מגיעה בקיבולת של 5000 מיליאמפר/שעה. יש טעינה חוטית מהירה של 50 וואט, אבל ראש מטען לא מגיע בערכה, כך שלא יכולתי לנסות את קצב הטעינה של המכשיר. מה שכן, החברה אומרת שבתוך 19 דקות ניתן לטעון 50% אנרגיה ובתוך 56 דקות 100%. מה שחסרה כאן היא טעינה אלחוטית, אבל זהו לא דבר נפוץ בסמארטפונים ברמת המחיר הזאת.
מחיר: 1,600 שקל (יבואן רשמי רשת באג)
בשורה התחתונה, Nothing כבר קיימת בשוק מספר שנים וה-Phone (3a) הוא הזדמנות טובה לנסות אותו על-פני המתחרים בשוק. הוא מציע תג מחיר נוח וביצועים טובים במסך, בסוללה ובכוח העיבוד, לצד עיצוב שעדיין נראה מיוחד.