גמר ה-GESA (Global EdTech Startup Awards), תחרות האד-טק (education technology) היוקרתית שמתקיימת מדי שנה בלונדון על ידי מיינדסט מבית מטח הישראליות, הסתיימה בזכיית שמונה סטארט-אפים שהגיעו למקומות הראשונים בשמונה מסלולים שונים. האפליקציה הישראלית ניק אקדמי זכתה בתואר חביבת הקהל.

אירוע הגמר מהווה את אחד השיאים לתערוכת ה-BETT, שנחשבת לגדולה בעולם האד-טק. מה שאפיין את התחרות השנה הייתה העובדה שרבים מהסטארט- אפיסטים כיוונו את האפליקציות שלהם לתחומי ענין של בעלי צרכים ואוכלוסיות מיוחדות.

אז מי הזוכים? מי שנבחרה לחביבת הקהל היא האפליקציה הישראלית ניק אקדמי, שהופכת את חוויית הלמידה למהנה במיוחד באמצעות דמויות שונות ואהובות. 

ככל הנראה הזוכה הבולטת בתחרות נרשמה בקטגוריית האימפקט החברתי (Social Impact), שבה זכה הסטרטאפ האמריקאי Unlocked Labs האמריקאית. מנכ"לית החברה ג'סיקה היקלין נולדה למעשה ג'יימס, גבר שהורשע ברצח וישב בכלא 26 שנים, ובמהלך שנות שבתו בכלא הפך לג'סיקה. בין היתר, למדה ג'סיקה והבינה את החשיבות של חינוך כדי לצמצם את האוכלוסייה היושבת בכלא והקימה מיזם שמתמקד בחינוך לאסירים.

בקטגוריית חדשנות (Innovation) זכה במקום הראשון הסטרטאפ Eldes מאורגוואי, שמציע פתרון יוצא דופן לתרגום ולמידת שפת סימנים באמצעות AR. 

במקום הראשון בקטגוריית הפתרון הטכנולוגי-חינוכי הטוב ביותר (Best EdTech Solution) זכה הסטרטאפ Solfeg.io מלטביה, שפיתח דרך ייחודית להוראת מוזיקה וליצירת מוטיבציה ללמוד מוזיקה.

במקום הראשון בקטגוריית שווקים מתפתחים (Emerging markets) זכה הסטרטאפ STEMpedia הממוקם בהודו ועוסק בהוראת STEM בשילוב ייחודי של אמצעים פיסיים ווירטואליים.

בנוסף לזוכים האלה הוכרזו במהלך התחרות שלשה זוכים במסלולים מיוחדים, אחד מהם ישראלי - במסלול מיוחד שמיועד לפתרונות חינוכיים במזרח התיכון זכה הסטארטאפ הישראלי VOCA TOOKI הממוקם בטמרה. הסטארטאפ התחיל בחברה הערבית והלך והתרחב גם לאוכלוסייה היהודית בישראל, וכיום מתפשט גלובלית.

יצוין, כי GESA נוסדה בשנת 2014 על ידי מנכ"ל מיינדסט, אבי ורשבסקי, והתחרות מתפרשת על פני שש יבשות, 134 מדינות ומייצרת קהילה של מעל 8,000 סטארטאפים בתחום האד-טק. 

יוסי בידץ מנכ"ל מטח: "אנו מברכים את הזוכים והזוכות בתחרות האד-טק הגדולה בעולם, המתקיימת זו השנה העשירית ברציפות בלונדון. אנו במטח וב-MindCET רואים בקידום החינוך, באמצעות בינה מלאכותית (AI) וטכנולוגיה חדשנית, את העתיד לישראל ולעולם. מטרת האירוע המרשים שהסתיים הערב  היא טיפוח יוזמות טכנולוגיות-חינוכיות בינלאומיות למען דורות העתיד. עבור מדינת ישראל, שרק מתחילה ממשבר גדול, חינוך בכלל וחדשנות בחינוך בפרט מסייעים ועוד יסייעו בתהליך שיקום חשוב זה. לאורך התחרות נחשפנו ליוזמות חדשניות שונות העתידות לחולל שינויים של ממש בחברה, ואנו גאים בכל המועמדים ומועמדות שלקחו חלק בתהליך ועל החלק המרכזי של ישראל בתוכו".

אבי ורשבסקי מנכ"ל MindCET" : GESA היא תחרות דרמתית וקשוחה לכאורה, אבל בעומק היא קהילה גלובלית של סטרטאפים השואפים לתקן את עולם החינוך. החינוך נמצא על סיפו של עידן חדש המושפע מאירועי השנים האחרונות: הקורונה, המלחמות הקשות והבינה המלאכותית, כולם אירועים גלובליים שכדי להתמודד איתם נדרשת קהילת יזמות גלובלית".