מלחמת הסחר שנשיא ארה"ב הגביר ממש עכשיו, עת הטיל מכסים עוד יותר כבדים על ייבוא פלדה ואלומיניום מקנדה, התפשטה לשוק ההון העולמי וגוררת חידוש התנודות בשוק המניות תוך גרימת הפסדים בסכומי עתק לכל המשקיעים בעולם.
ההיסטוריה של מאות השנים האחרונות מצביעה בבירור כי העלאת מכסים ופרוטקציוניזם כלכלי הביאו בעולם לאי וודאות שגררה לירידה בהשקעות וירידה ביכולת מפעלים לייצר ולייצא כפי שהורגלו. משם הייתה הדרך קצרה לפיטורין המוניים, התערערות משטרים ועליית הפשיזם והנאציזם בהם ראה ההמון פתרון למצוקתו. בהמשך מדיניות שכזו גררה למלחמה, אפילו עולמית כפי שהיה עקב מדיניות דומה שנהגה ארה"ב בשנות השלושים במאה העשרים לאחר השפל הגדול שהביאה למשבר עולמי נורא.
טראמפ מחזיק בדעה כי יוכל להשיב את הגלגל לאחור, ורואה במדיניות זו דרך למו"מ עם שכניו ועם סין ואירופה. בהחלט ייתכן כי אם ימשיך בכך יגיע לנקודת אל חזור עם תוצאות חמורות שקשה לשער עבור שלום ויציבות העולם.
צעדיו של טראמפ מגיעים גם כך כאשר מתפשטות מלחמות בעולם מעבר לרוסיה אוקראינה וישראל ושכנותיה. המתיחות קיימת גם באסיה בעיקר בין סין מול הודו ובין סין לטאיוון. כלומר התפשטות האבטלה בעולם כתוצאה מצעדיו של טראמפ תיפול על קרקע כבר בשלה לאי שקט ובהמשך לחימוש ומלחמות, אולי מלחמה עולמית.
בעיקרון, טראמפ צודק בכך שהוא דורש הדדיות והוגנות בסחר בין ארה"ב לארצות הסוחרות עמה וכן הדרישה שלו כי ייחלו להגן בכספם ובתקציבם על ביטחונן ולא לסמוך ולהישען על כוח וכספה של ארה"ב. נמאס לו גם מאירופה ששכחה כי תוכנית מרשל הסתיימה מזמן. הבעיה היא שהנשיא האמריקני עושה הכול בתנועות חריפות וגסות בכדי להגיע מהר להישגים, מה שעלול לשבור את המערכת הכלכלית, המסחרית והכספית של העולם שארה"ב בנתה בתום מלחמת העולם השנייה.
הישראלים, כמו מרבית העולם העשיר, מושקעים ומכורים לשוקי ההון האמריקאים שסיפקו תמורה נאה מאוד בשנים האחרונות. כולם מושקעים בארה"ב אם דרך קרן הפנסיה או דרך קרנות השתלמות או קרנות נאמנות, אין ברירה, ישראל קטנה עבור החיסכון האדיר של משקי הבית בישראל. יש לקוות כי טראמפ יגיע לפתרונות דרך המו"מ ולא בהחרפה מול שותפות הסחר שלו.
מי שלמדה כי אסור לה להתנגש מול טראמפ היא נשיאת קלאודיה שיינבאום פרדו, יהודייה אנטי ישראלית, היא נענתה לדרישת ההסגרה של פושעים בתחום סחר הסמים והציבה כוחות צבא לאורך הגבול למנוע כניסת מהגרים ופשעים. קנדה יותר גאוותנית, כך ראש ממשלת קנדה הטרי מארק ג'וזף קרני, הנגיד לשעבר, לכן קנדה תשלם מחיר כבד על כך - שהרי אין לה באמת מה לעשות עם עודף הנפט, עץ לבניה, אלומיניום, פלדה וכלי רכב שמיועדים במקור לארה"ב.
סין נושכת השפתיים, מגיבה יותר באיפוק. לפי שעה מחירי ההובלה העולמית בירידה בייחוד מסין לארה"ב, תוצאה מיידית ממלחמת הסחר. נקווה כי יועציו של טראמפ יסיטו אותו לדרך המו"מ פחות רדיקלי, אם לא כן, כולנו נשלם מחיר יקר.