החטיבה הפיננסית בבנק הפועלים התייחסה היום (ראשון) בסקירתה הנרחבת על הכלכלה העולמית, גם לגוש האירו שעומד בפתחה של מלחמת סחר עם נשיאה החדש-ישן של ארצות הברית, דונלד טראמפ. בפועלים מצביעים על מדדי מנהלי הרכש שמוסיפים להצביע על האטה בפעילות הכלכלית ומדד מנהלי הרכש למגזר התעשייה לחודש פברואר, שעלה אמנם לרמה של 47.6 נקודות, אך הוא מוסיף להצביע על התכווצות בפעילות התעשייתית בגוש האירו מאז יולי 2022.
המדד למגזר השירותים ירד חודש שני ברציפות לרמה של 50.6 נקודות. נתוני המכירות הקמעונאיות מצביעים גם הם על האטה בפעילות, והם ירדו בינואר ב-0.3%. אומדן ראשון למדד המחירים לחודש פברואר הצביע על עלייה של 0.5%, מעט מעל הצפי לעלייה של 0.4%. ב-12 החודשים האחרונים עלה המדד ב-2.4% ומדד הליבה עלה ב-2.6%, האצה קלה לעומת החודש הקודם.
עליית תשואות חדה באירופה
ממשלת גרמניה הודיעה בשבוע שעבר על כוונתה להגדיל באופן חד את הוצאות הביטחון וההשקעה בתשתיות. ההחלטה התקבלה בין היתר על רקע המתיחות הביטחונית באירופה והמדיניות של ארה"ב בנושא. המדיניות בגרמניה לאורך השנים, ובעיקר לאחר משבר החובות באירופה, הייתה חתירה לאיזון תקציבי.
העלייה הצפויה ביחס החוב של גרמניה הביאה לעלייה בתשואות. תשואת אג"ח ממשלת גרמניה לעשר שנים עלתה מרמה של 2.40% ל-2.83%. עליית תשואות דומה נרשמה במדינות נוספות בגוש האירו ובמידה מתונה יותר בבריטניה. ריבית ה-ECB ירדה בשבוע שעבר בדומה לציפיות לרמה של 2.50%.
הציפיות להמשך הורדות ריבית התמתנו בשבוע האחרון והשוק צופה כעת הפחתה נוספת בחודש מאי (הסתברות של 60% לאפריל) לרמה של 2.25%, והפחתה נוספת בסבירות של 75% לרמה של 2.0% בחודשים האחרונים של השנה. במדדי היבשת נרשמה מגמה מעורבת. מדד היורוסטוקס 50 עלה ב-0.1%, מדד הדאקס בגרמניה עלה ב-2.0% ומדד הפוטסי בבריטניה ירד ב-1.5%.