יורם טהרלב, שהלך לעולמו ביום חמישי, העשיר את הזמר העברי במאות שירים שכתב. הנה סיפורם של 30 מהם:

את אני והרוח: השיר הראשון של טהרלב, שאותו כתב באוטובוס מחיפה לתל-אביב. אשתו דאז, המשוררת נורית זרחי, מצאה את דף השיר והציעה להעביר אותו להלחנה. טהרלב קפץ לבית-­אלפא, אל נחום היימן, המלחין היחיד שהוא הכיר את כתובתו. נחצ'ה הלחין בקלילות והפרברים הקליטו ב-64' וכל השאר היסטוריה.

את חירותי: גרסתו העברית של טהרלב לשירו של ז'ורז' מוסטקי, היהודי-צרפתי, שאותה הקליט ב-71' לבקשתה של חוה אלברשטיין. "מאוד אהבתי את השיר ואת הרעיון שלו לוותר על החופש למען האהבה", אמר.

אתה לי ארץ: טהרלב סיפר שאת השיר הזה, שהולחן על-ידי נורית הירש והוקלט ב-84' בידי ירדנה ארזי, הוא כתב כשיר-אהבה עם הדימויים מהנוף ומהטבע, אך התקבע כשיר-אהבה לארץ-ישראל.

בללייקה: בשיר הזה, שאותו הקליטה אילנית ב-85' בלחנו של קובי אשרת, הביע טהרלב את כמיהתו ליציאת יהודי ברית המועצות שנים אחדות לפני פתיחת "מסך הברזל".

בפרדס ליד השוקת: זכרונות אהבת נעוריו של טהרלב, שלבלבה בפרדס ליד יגור, הפכו ללהיט שנורית הירש הלחינה ויהורם גאון הקליט ב-83'.

ברבאבא: השיר, שבלחנה של נורית הירש ובביצועה התוסס של ציפי שביט דורג שני בפסטיבל שירי הילדים 78', הפך באורח פלא להמנונם של... חסידי הרבי מלובביץ' בניו-יורק.

בשביל אל הבריכות: שיר-פרידה של זוג אוהבים בעקבות מלחמת ששת הימים. אלונה טוראל הלחינה וחווה אלברשטיין הקליטה ב-68'.

גבעת התחמושת: "זה השיר הקרבי ביותר שכתבתי", אמר טהרלב על השיר שבו התבסס על דברי לוחמים שם, במלחמת ששת הימים, כפי שפורסמו בעיתון "במחנה". על לחנו של יאיר רוזנבלום, שאותו הקליטה להקת פיקוד המרכז ב-67', העיד שהוא המשיך לצמרר אותו שנים לאחר הלחנתו.

הבלדה על יואל משה סלומון: טהרלב תהה לא אחת בנימה משועשעת כיצד פרטים שבדה מדמיונו על חלוצי פתח-תקווה, שהקימו בשנת תרל"ח את אם המושבות, השתרבבו לתוך פרטי-אמת והתקבלו כעובדות היסטוריות. שלום חנוך הלחין ואריק איינשטיין הקליט ב-73'.

הדרך אל הכפר וחלקת אלוהים: שני השירים המרגשים בהלחנת נורית הירש, שאיתם זכתה רבקה זוהר בפסטיגלי 85' ו-86' והחזירו אותה לחיקו החם של הקהל מיוון המצולה בסמים בניו-יורק, שם שקעה.

ההר הירוק תמיד: הכרמל, שלמרגלותיו גדל טהרלב בקיבוץ יגור, הוא ההר שבשיר, שאותו הוא כתב לחג היובל של קיבוצו. כעבור שנתיים, ב-74', הקליטה אותו שלומית אהרון עם מקהלת חברי יגור בלחנו של מוני אמריליו.

הורה: השיר שאיתו זכה מלחינו, אבי טולדנו, בסגנות אירוויזיון 82'. זאת, למרות שלטענתו מעולם לא היה רקדן גדול.

הייה לי חבר, הייה לי אח: השיר ששם דגש על ערך החברות על רקע אווירת הנכאים שבעקבות מלחמת יום הכיפורים. הוא הוקלט ב-74' בלחנו של יאיר רוזנבלום ופרסם את המבצעת המרגשת שלו, נתנאלה, סולנית להקת חיל האוויר.

המלח שלי וחסקה: צמד שירים שהלחין משה וילנסקי ללהקת חיל הים, שהקליטה את הראשון ב-69' ואת השני - ב-71'. "מעולם לא עליתי על חסקה", הצהיר טהרלב.

חשמל בכפות ידיך: טהרלב סבר, שהשיר הזה, שרותי נבון הקליטה אותו ב-73' בלחנה המחשמל של נורית הירש, היה "נועז" במושגי שנות ה-70.

יעל: טהרלב הודה לא פעם בביישנותו עם בנות בנעוריו. בשיר הזה, ששלישיית "הגשש החיוור" הקליטה אותו ב-67' בלחנו של יוחנן זראי, בא טהרלב חשבון עם ביישנות העבר שלו.

יעלה ויבוא: שיר, שבו נתן טהרלב ביטוי לאהבתו לתנ"ך מתוך ביקורת על ירידת קרנו בדור הנוכחי. גידי גוב שר אותו בפסטיבל הזמר והפזמון 73' בלחנו של בני נגרי. 

ישנן בנות: "שיר הבנות" המצליח ביותר של להקת הנח"ל, שהקליטה אותו ב-67'  בלחנו של יאיר רוזנבלום ובכיכוב שולה חן. כעבור שנים הפך שוב ללהיט, הפעם בביצועה של דנה אינטרנשיונל.

מזל: ההומור שבו התברך טהרלב התפרץ במלוא חינניותו בשיר שאותו הקליט אריק איינשטיין ב-66' כגרסה עברית לשיר שכתבו לנון ומקרטני ללהקתם, הביטלס.

נוח: השיר, שבפסטיבל הזמר והפזמון 74' הכניסו מלחינו, מתי כספי ושלישיית "שוקולד מנטה מסטיק" את תיבת נוח לזמר העברי.

עוד לא תמו כל פלאייך: שיר-אהבה לנופיה של ארץ-ישראל, שאת שורתו הראשונה, "ארצנו הקטנטונת", שאל טהרלב משיר שעליו גדל, בביצועה של יפה ירקוני ובמילותיו של שמואל פישר. להקת פיקוד הצפון, הקליטה ב-85' את לחנו של רמי קלינשטיין עם יסמין גמליאל כסולנית.

על כפיו יביא: לדברי טהרלב, השיר הזה שאותו שרה רבקה זוהר בלחנו של יאיר רוזנבלום בפסטיבל הזמר והפזמון 69', נכתב באופוריה המשיחית שהשתררה בארץ בעקבות מלחמת ששת הימים, לאחר שבמסגרת עבודתו העיתונאית הגיע אל נגר ברמלה, שהראה לו כיסא מיוחד שייצר לקראת בואו של אליהו הנביא.

ציפורים נודדות: שמוליק קראוס, שטהרלב הביא לו את השיר להלחנתו לשלישיית "החלונות הגבוהים", ויתר עליו והוא התגלגל לאפי נצר, שהלחינו ב-68' לביצוע הפרברים.

קום והתהלך בארץ: השיר, שכותרתו הובבאה מספר בראשית, נכתב כעדות מחברו כשיר-עידוד ליציאה לטיולים רגליים. להקת פיקוד הצפון, עם הסולנים יסמין גמליאל ויהודה אליאס, הקליטה אותו ב-85' בלחנו של יאיר קלינגר.

קום לך אל נינוה: שיר, שבמרכזו דמותו יונה הנביא ולהקת פיקוד המרכז הקליטה ב-67' את לחנה של אלונה טוראל בסגנון הגוספל האמריקאי.

שהשמש תעבור עלי: שיר שטהרלב כתב להזמנת להקה כנסייתית אמריקאית, אוהבת ישראל ומעריצת צה"ל, שהוקלט ב-85' על-ידי ירדנה ארזי, כשמלחינו, חנן יובל, הקליט אותו יותר מאוחר עם הזמר החסידי אברהם פריד.

שיר פרידה לקיץ: שיר נוטף עסיס פירות הקיץ ושופע דימויים עירוניים כפי שביקשה נעמי פולני ממלחינו, סשה ארגוב, ללהקת "החמציצים", שהקליטה אותו ב-67'.

שירו של צנחן: השיר - שהוקלט ב-69' בלחנו של יאיר רוזנבלום על-ידי להקת פיקוד המרכז, עם דני וסלי כסולן - נתקל בדרישתו של אלוף פיקוד המרכז, רחבעם זאבי, לשנות מ"ייפתח עלי" ל"כשייפתח עלי" ולפי דרישת האקדמיה ללשון העברית שונתה בו המילה "מיצנח" ל"מצנח".