ארגון העיתונאים והעיתונאיות מסר היום (שלישי) את תגובתו להחלטת שופטי ההרכב בתיקי האלפים נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו: "ההחלטה לאסור על עיתונאים להפנות שאלות לראש הממשלה בטרם כניסתם לאולם הנה החלטה רדיקלית ובלתי סבירה בעליל אשר מהווה פגיעה קשה בחופש העיתונות".
לפי ההחלטה שהתקבלה בבית המשפט, לאחר תלונות של עו"ד עמית חדד, הסנגור של נתניהו, על הטרדות בכניסה לאולם, קבעו השופטים כי הם נתנו הוראה לביטחון לא לאפשר באולם בית המשפט "פניות, צעקות וקריאות לעבר עדים ונאשמים שלא בהסכמתם. ככל שיש הסכמה של מי שנמצא, בבקשה. שלא בהסכמה - אנחנו לא נאפשר". הבקשה של הארגון הוגשה גם נגד ארנון מוזס, המוציא לאור של "ידיעות אחרונות".
לדבריהם, "מדובר בהחלטה שמשנה באופן דרמטי סטטוס קוו בן 77 שנים. שינוי כזה לא יכול להתבצע כלאחר יד, בהחלטת אגב במהלך ניהול תיק פלילי. הנימוקים של ההרכב להחלטתו הם בבחינת הוספת חטא על פשע". עוד ציינו כי "החלטה זו תביא בתחילה ליצירת מעמדות בבתי המשפט; אלו שמותר לפנות אליהם בשאלות, ואלו שאסור. בהמשך היא תשפיע באופן רחב יותר על המתרחש באולמות המשפט ואף מעבר ואל מחוץ להם. אסור ליצור מובלעות בציבוריות הישראלית, אשר בהן חל איסור על שאלות עיתונאים. לא בביהמ"ש, ולא בשום מקום אחר".
עוד נמסר כי בכוונתו של ארגון העיתונאים והעיתונאיות לפנות עוד היום לבית המשפט העליון בבקשת רשות ערעור על החלטת הביניים הזו. עוד נמסר כי: "הארגון ער לביקורת של ההרכב על התנהגות שחרגה לטעמם מגבולות הטעם הטוב והמקובל בבית המשפט וינסה להציע לבית המשפט העליון חלופות סבירות יותר מאשר הטלת צו השתקה על כלל העיתונאים באולם".