ניר קיפניס, בין שלל תחביבים מוזרים אחרים, אוהב לתפוס פלאפל קטן בזנב כשהוא יושב על הבר

הפעם הראשונה שבה טעמתי פלאפל שרימפס הייתה לפני כעשר שנים באורקה מנוחתה עדן, של השף ערן שרויטמן יבדל לחיים ארוכים. זה היה סיפור אהבה מהביס הראשון: הציפוי הפריך שכולו פלאפל שעטף את בשרו המתקתק של השרימפס יצר שילוב מקסים של טעמי המזרח הרחוק עם הקרוב. מאז יצא לי להיתקל במנה הכייפית הזאת עוד כמה פעמים, בכל פעם בוורסיה שונה מעט: עם טחינה, עם סלסת עגבניות חריפה, עם תיבול זעתר ועוד. המקום שעושה את הפלאפל-שרימפס הטוב ביותר לטעמי, הוא טורקיז שבמתחם הסי אנד סאן: חם, פריך, טרי, קראנצ'י – כייפי. עם העגבניות החריפות הקצוצות ליד (ואם תבקשו יפה אולי תקבלו גם טחינה) שמאזנות ומרעננות את המנה (אחרי הכל, יש כאן טיגון בשמן עמוק). המחיר, כמקובל בטורקיז, לא ממש שווה לכל נפש, 56 ₪, אבל אין מצב שאני סוגר ישיבה על הבר של אחת המסעדות האהובות עלי, מבלי לתפוס פלאפל קטן בזנב...

פלאפל שרימפס רוחב
פלאפל שרימפס רוחב
מסעדת טורקיז הרצל רוזנבלום 6 sea& sun תל אביב טלפון: 6996306–03 *נתקלתם במנה טעימה במיוחד בתפריט הבר שלפניכם? מצאתם דרינק או ביס שגרם לכם לומר "וואו!" – מכבד קצוץ ועד קרם ברולה, מסלט איקרה ועד הבלאדי מרי המושלם, מצורת הגשה מיוחדת ועד לחוויה אפקטיבית ושונה – היו גם אתם ל"סנהדרינק"! שתפו אותנו בהמלצות שלכם – והמוצלחות שבהן תזכינה לחשיפה במדור"הכי טוב שיש".